Futbol sala

Mar i muntanya

Futbol sala. L’Industrias Santa Coloma ha hagut d’improvisar quatre entrenaments a la platja per complir les recomanacions del Procicat, però a l’agost manté l’estada a Encamp (Andorra)

L’Industrias Santa Coloma ha començat aquesta setmana els entrenaments després de gairebé cinc mesos del seu últim partit de lliga. Van ser dels primers a deixar de jugar i per això volien ser dels primers a posar-se en acció. El club colomenc, però, va haver de canviar de plans. L’estat de la pandèmia mana i l’Industrias va haver d’ajornar un parell de dies el tret de sortida –del dilluns 20 al dimecres 22– i canviar l’escenari –del pavelló La Colina a la platja– de les quatre primeres sessions de preparació física.

Els rebrots de coronavirus a Barcelona i a les ciutats del voltant, i les restriccions i del Procicat (plans de protecció civil a Catalunya), amb el tancament d’instal·lacions esportives pel mig, van provocar el canvi de programa. “Que ningú es preocupi que els bars i les terrasses continuaran oberts; l’economia és una cosa i l’esport i la salut és una altra”, va etzibar Javi Rodríguez amb ironia en una entrevista a Catalunya Ràdio. L’entrenador mostrava així el seu desacord amb el tancament d’instal·lacions esportives, sobretot tenint en compte que tant els jugadors com el cos tècnic del club colomenc han passat els corresponents tests serològics. S’haurà de veure si el Procicat varia en els pròxims dies el criteri sobre l’obertura de les instal·lacions esportives a la capital catalana i a les ciutats més pròximes de l’àrea metropolitana. Si no és així, l’Industrias tindria la porta oberta del pavelló d’alguna altra població pròxima i que no està afectada per les restriccions, com podria ser Montmeló o Montornès del Vallès.

En tot cas, des del club colomenc esperen no haver de variar la resta de planificació de la pretemporada, sobretot l’estada a Encamp (Andorra), programada del 3 al 7 d’agost. Precisament, a Encamp (el dia 6) tenen previst disputar el primer dels set partits amistosos programats per al mes d’agost. La resta de partits són: el dia 15 contra l’Aspil Jumpers Ribera Navarra, a Tudela; el 19 contra el Llevant a València; el 22 contra el Ribera Navarra al pavelló La Colina; el 25 contra El Pozo Múrcia a La Colina; el 27 a la pista del FC Cerdanyola; i el 29 contra el Barça B a la ciutat esportiva Joan Gamper.

El Barça, a porta tancada

L’altre equip català de primera divisió, el Barça, que va disputar el play-off exprés de lliga a finals de juny, no té lògicament tanta pressa per començar a rodar i no arrencarà la pretemporada fins al dimarts 4 d’agost, l’endemà de passar les pertinents analítiques i proves mèdiques. El Barça apel·la a la prudència i amb unes infraestructures de primera farà tota la preparació a la ciutat esportiva Joan Gamper. Al pavelló de futbol sala de Sant Joan Despí disputaran també els quatre partits amistosos programats, tots a porta tancada. El programa de partits és el següent: el divendres 14 d’agost contra el Full Energia Saragossa (20 h); el 15 contra el Servigroup Peníscola (13 h); el 21 contra l’Osasuna Magna (18 h); i el 29 contra el Futbol Emotion Saragossa (13.30 h). Si no hi ha canvis, la lliga començarà el cap de setmana del 5 i 6 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)