Atletisme

La Cursa de la Mercè estarà limitada a 3.000 corredors

Atletisme. Per evitar aglomeracions, els participants es dividiran en dos dies, 19 i 20 de setembre, i en quatre franges horàries. També hi haurà l’opció de fer la prova virtual

La 42a edició de la Cursa de la Mercè, una de les proves clàssiques del calendari atlètic de Barcelona, es disputarà amb dos formats inèdits els dies 19 i 20 de setembre, i amb una limitació presencial en la sortida per evitar les aglomeracions en temps de coronavirus. Els organitzadors de la cursa, el regidor d’Esports David Escudé, el director tècnic Josep Lluís Blanco, i el responsable de Championchip Andreu Ballbé porten mesos treballant en el protocol perquè la prova es pugui disputar tant de manera presencial com virtual. Aquesta fórmula possibilitarà que tots els corredors que ho desitgin puguin participar en la cursa amb totes les mesures de seguretat i prevenció requerides.

El format presencial estarà limitat a 3.000 participants –l’any passat van ser 12.000– per ordre estricte d’inscripció. En dos dies (19 i 20) es faran sortides en quatre franges horàries (8 h, 8:45 h, 9:30 h i 10:30 h) amb sèries de 375 participants, que aniran sortint en grups de tres corredors en intervals de 5 segons. D’aquesta manera es podrà guardar la distància establerta pels protocols sanitaris tant en la sortida com en l’arribada. El circuit tindrà la sortida a l’avinguda Litoral, cantonada carrer Josep Pla, i l’arribada a les pistes d’atletisme de la Mar Bella. El traçat, inèdit, té 5 km i, per tant, s’haurà de donar-hi dues voltes.

D’altra banda, el format virtual permetrà a tots els corredors participar en la cursa en un circuit alternatiu no delimitat, i fer-ho fins i tot caminant amb tres distàncies a escollir (2 km, 5 km o 10 km). L’opció virtual es portarà a terme amb una aplicació mòbil que registrarà el recorregut de cada persona a través de la geolocalització. Tots els diners recaptats per les inscripcions seran per a la Marató de TV3, que aquest any aniran destinats a la investigació de la Covid-19.

EL CIRCUIT

S’haurà de donar dues voltes a un circuit de 5 km, amb sortida a l’avinguda Litoral, cantonada carrer Josep Pla, i arribada a les pistes d’atletisme de la Mar Bella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)