Handbol

El segon, amb més dubtes

Handbol. El Sarrià, revelació de la categoria en l’inici del curs passat, ja prepara la temporada amb una absoluta incertesa pel nou protocol sanitari

La primera temporada del Sarrià a Plata, després de més de 40 anys seguits a la 1a estatal, no es va acabar. I si la segona començarà el calendari 26 de setembre a Lalín (Galícia) és ara mateix un misteri.

L’equip revelació de la lliga el curs passat en el seu inici ja prepara, de manera individual en un primer moment i seguint els protocols establerts, un curs en què fins i tot el sistema de competició canvia, amb dos grups de deu i els cinc primers acabada la primera fase –28 febrer– lluitant per l’ascens i, els altres cinc, per la permanència.

“Hem d’actuar amb responsabilitat, tant individual com col·lectiva: respectar els protocols de la federació catalana i de l’espanyola i el del mateix club en l’àmbit logístic i sanitari”, diu Salva Puig, que afronta el segon curs al capdavant de l’equip, resignat a seguir aquestes recomanacions, guardant distància i evitant contacte en les primeres sessions. I anar progressant a mesura que passin les setmanes, sense contratemps. “Hem de veure si reprenem la competició en les dates previstes. I adaptar-nos al nou format. És una novetat per a tothom i t’obliga a estar a punt des del principi, no hi haurà marge d’error”, diu l’entrenador vallesà, que recupera el discurs que tant li va resultar a l’equip la temporada passada i que ara té més vigència que mai: anar setmana a setmana.

“Fins que no comenci és complicat. Hi ha equips com el Burgos que acaben de pujar i que han fitxat un porter de l’Asobal [Mile Mijuskovic]”, exposa, en referència a l’equip que també ha incorporat l’exjugador del Bordils, el Torrelavega i el Zamora Dalmau Huix.

El calendari

Contra el Palautordera a casa el dia 28 i contra el Mataró l’endemà a fora són els dos primers amistosos del Sarrià, que té quatre partits en vuit dies perquè després rep el Banyoles i la Roca el 2 i el 4 de setembre. El Sant Quirze el 10 i el Sant Esteve el 18, també al pavelló de l’UES, completen els amistosos, tots amb equips de la 1a estatal.

El nucli dur

“Estic content perquè el gruix de la plantilla el mantenim i el model de joc el tenim assimilat”, sintetitza el tècnic sobre la plantilla, amb cinc novetats. I aprofundeix: “És complicat cobrir la baixa d’en Guiti [al Port Sagunt, d’Asobal]amb un porter de les seves garanties però estem molt contents amb la incorporació de l’Aleix Toro i l’arribada al primer equip de l’Aleix Biosca. Juntament amb l’Antonio Moreno tenim tres porters que es complementen molt bé. I la baixa de l’Arnau Rovira, per motius laborals, és important, però tenim jugadors suficients a la primera línia per cobrir-la.” “Crec que amb en Nitu i la seva tornada tenim un dels millors extrems esquerra de la lliga, i la seva arribada ens permet de tenir més alternatives perquè defensa molt bé de segon i et permet evitar canvis d’atac-defensa. I físicament és molt fort i ràpid”, valora del retorn de Guillem Lozano al Sarrià després de ser clau en l’ascens i anar-se’n el curs passat a Austràlia per motius acadèmics.

FITXATS I TORNATS

5
novetats
té el Sarrià: Aleix Toro, Aleix Martínez, Adrià Font, Guillem Lozano i Oriol Masmiquel.
Porters
Aleix Toro (*), Antonio Moreno i Aleix Biosca
Extrem esq.
Nitu Pórtulas i Guillem Lozano (*)
Lateral esq.
Pere Arnau, Josep Ballester, Oriol Teixidor, Pep Arnau (**) i Joel Pararols (**)
Centrals
David Mariscal i Iñaki Gutiérrez
Lateral dret
Alberto Vicente, Gerard March, Aleix Martínez (*) i Òscar Lucea (**)
Extrem dret
Juli Fina, Roc Segarra i Adrià Font (*)
Pivots
Adrià Serrano, Guillem Torres, Martí Arnau i Oriol Masmiquel (*)
Cos tècnic
Salva Puig (tècnic), Pere Medinyà (assistent), Albert Pijoan (preparador físic), Jorge Martínez (entrenador porters), Jordi Oliveras (fisioterpeuta), Emili Marco (metge) i Lluís Trèmols (delegat) (*) fitxatge (**) juvenil
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)