Esports de muntanya

Sergi Mingote, obligat a ajornar el seu 14x1000

Alpinisme. Al setembre no hi ha vols cap al Nepal

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a l’alpinista Sergi Mingote a ajornar els plans que tenia previstos per ascendir els cims del Makalu (8.463 m) i del Cho Oyu (8.201 m) dins el seu repte de fer els 14 cims més alts del planeta en només mil dies, tot un rècord. El 3 de setembre Mingote tenia previst volar a Katmandú però els vols al Nepal estan cancel·lats i l’alpinista de Parets haurà d’esperar la reobertura de l’aeroport de la capital per iniciar aquesta expedició.

La llista de cims la tancaria de cara als propers anys si la pandèmia ho permet. Quedarien pendents l’Annapurna (8.091m), el Shisha Pangma (8.027 m), el Kanchenjunga (8.586 m), el Gashrebrum I (8.068 m) i l’Everest (8.848 m). L’objectiu segueix essent el de fer els 14 vuit mils en mil dies i rebaixar el rècord del coreà Kim Chang-Ho, que va fer els catorze vuit mils en set anys i 10 mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)