Ciclisme

Peters guanya la primera etapa als Pirineus i Pogacar presenta una molt ferma candidatura

Ciclisme.

Nans Peters (Ag2r) és el vencedor de la primera etapa del Tour als Pirineus, sortida de l’escapada del dia. El triomfador del dia és Tadej Pogacar (UAE), el més fort quan tots els candidats a la general s’han quedat sols, en l’ascensió al Pèira Sorda, i al tercer intent ha pogut marxar sol per treure 40 segons al grup del mallot groc i pujar fins el novè lloc a la general a 48 segons del líder, Adam Yates (Mitchelton).

Consentida

Els tretze membres de l’escapada, que s’ha fet en el novè quilòmetre, han superat els 14 minuts d’avantatge respecte el pilot, amb el rus Ilnur Zakarin (CCC) com el millor classificat en la general, a 16:39 d’Adam Yates.

Baixar ràpid

Jérôme Cousin (Total Direct Energie), amb un altre company en l’escapada, ha marxat a 60 quilòmetres per acabar i baixant el Coll de Menté (1a) s’ha acostat al minut de marge. És clar que el pilot s’ha espavilat, fins al punt que Kasper Asgreen (Deceuninck) establia un rècord de velocitat al Tour: 97,1 km/h.

Hors categorie

El port de Balès, el primer dels cinc de categoria especial que hi ha en el Tour, ha ensorrat l’aventura de Cousin, amb Zakarin trencant el grup i Nans Peters (Ag2r) i Quentin Pacher (B&B ) –només al principi– aguantant el ritme del rus.

Gesink ha rellevat Martin al capdavant del pilot, sempre comandat pel Jumbo, amb Pinot com el primer il·lustre en veure’s enfocat amb mala cara i tres homes de l’Ineos desconnectats –Luke Rowe, Andrey Amadori Pavel Sivakov.

El millor de l’any

Wout Van Aert ha acabat la pujada del conjunt neerlandès amb una nova exhibició de talent. És el primer belga que guanya dues etapes en la mateixa etapa del Tour des que ho fes Tom Boonen el 2007. Però és que el campió del món de ciclocròs ja havia guanyat aquest 2020 l’Strade - Bianche, la Milà - San Remo, una etapa al Dauphiné i el campionat belga de CRI. La diferència amb el cap de cursa s’ha reduït a 9:30, amb Peters 20 segons per davant de Zakarin.

Tom Dumoulin s’ha posat a treballar per Roglic quan Van Aert acabava la seva actuació a 20 quilòmetres de l’arribada, encarant el Pèira Sorda, però sense força. Alaphilippe ha amagat un atac abans de deixar-se caure. Com Valverde, Soler, Carapaz i... Yates.

A cara descoberta

Pogacar ha saltat a l’holandès i Roglic i Quintana han seguit l’eslovè de l’UAE. Nairo s’ha posat un instant al davant i com que Bernal arribava Pogacar tornava a prémer l’accelerador. Uran, Landa, López, Porte i Bernal han enllaçat a mig port. I fins i tot Yates. Fins que Pogacar ho intentava per tercer cop, ara sense resposta i amb tots els candidats al triomf final sense gregaris.

Porte seguit de Landa ha marxat cap al corredor de l’UAE a poc més de tres quilòmetres per coronar.

Carapaz (Ineos) ha arribat al grup i s’ha posat a treballar al davant però Pogacar ha coronat amb un minut d’avantatge i Nairo Quintana ha atacat amb Roglic a roda, seguits de Porte i Landa en l’inici del descens, mentre Peters s’acostava en solitari al triomf d’etapa amb 6 minuts de marge sobre Pogacar.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)