Ciclisme

Pogacar guanya la segona etapa als Pirineus i Roglic és el nou líder

Ciclisme. L’eslovè de l’UAE ha superat Roglic (Jumbo), el nou líder de la general, i Marc Hirschi (Sunweb), escapat en solitari quasi 90 km

Tadej Pogacar (UAE) surt dels Pirineus com l’home més en forma dels aspirants a guanyar el Tour, després de guanyar l’etapa de 153 km entre Pau i Laruntz.

Primoz Roglic (Jumbo) és el líder de la general amb 21 segons d’avantatge sobre Bernal després d’aconseguir-ne 11 amb le sbonificacions al Maria Blanca i a l’arribada.

Campi qui pugui

Els atacs, constants, acceleraven la cursa a48,2 km recorreguts en la primera hora. Fins i tot Pinot (Groupama) ho provava a l’inici de l’Hourcere (1a). de la Cruz també ho ha intentat però al tercer intent Marc Hirschi (Team Sunweb) marxav al al quilòmetre 62 i després de cinc quilòmetres es quedava sol abans de coronar per fer bona la seva aventura en un molt bon descens malgrat la carretera, molla per una tímida pluja i boira que dificultava la visió.

El grup de favorits no arribava a la quarantena d’unitats encarant Sodet (3a), amb el belga Wout van Aert (Jumbo) portant el ritme i el danès amb més de 4 minuts a 60 per acabar. El Coll d’Ishèra, després d’uns quilòmetres en pla, permetien el pilot engolir els perseguidors d’Hirschi , a una mitjana de 39,8 km/h les tres primeres hores abans d’encarar el Maria Blanca (7,7 km al 8,6%) amb més de 3 minuts, que serien dos a 20 de l’arribada i a 2 del darrer cim.

A l’atac

Tadej Pogacar (UAE) ha obert les hostilitats en el grup dels favorits. Yates cedia i Roglic es quedava sol per atrapar el jove eslovè. Landa, Porte i Bernal hi han enllaçat i el líder de l’Ineos accelerava al davant quan veia que Quintana, que s’obria, no anava fi.

Les bonificacions al port i a l’arribada eren un caramel i Pogacar accelerava de nou, amb Landa a roda, per deixar Porte enrere. Roglic i Landa han passat al davant a un quilòmetre per coronar i Bardet ha mirat d’enllaçar amb els bons, amb Quintana, Uran i Martín seguint-lo.

Es toquen

Roglic i Pogacar han estat a punt d’anar a terra, en l’esprint per coronar davant i esgarrapar uns segons de bonificació ( 5 i 2 segons) i llançar-se cap avall. El més jove dels eslovens que aspiren al triomf ha pogut salvar la caiguda.

Yates perdia un minut i els favorits tenien Hirschi a 17 segons, amb Roglic líder virtual i Bernal segon a 15 segons.

Neutralitzat a 1.700 metres, el suís s’ha quedat darrere els quatre homes més forts de la general, que arribaven als darrers 300 metres amb Roglic al davant. Hirschi ho ha provat, però Pogacar s’ha endut el triomf a l’esprint.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)