Ciclisme

Sam Bennett s’estrena en el Tour a l'illa de Ré, en un altre dia sense tranquil·litat

Ciclisme. Etapa decidida en un esprint, marcada pel vent i pels nervis dels equips dels favorits per evitar caigudes o quedar tallats

El campió irlandès Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) va entrar en el selecte club de vencedors d’etapes en les tres grans voltes. Després de conquerir tres etapes en el Giro del 2018 i dues en la Vuelta del 2019, ahir es va estrenar en el Tour en la desena etapa, una jornada farcida de trampes. Els corredors van arribar a l’illa de Ré per un llarg pont de 3 quilòmetres amb el vent bufant de costat i sense protecció als costats. El pilot, com era d’esperar, es va trencar, però aquesta vegada els favorits van estar a l’aguait i cap va perdre el tren principal.

Tot i ser una jornada planera i teòricament de transició, els equips no van guanyar per a ensurts, amb caigudes i l’amenaça constant de perdre el ritme del grup capdavanter. Tadej Pogacar, primer, i Guillaume Martin van quedar tallats i van necessitar l’assistència urgent dels seus companys per evitar mals majors. Quan s’acostava la meta la velocitat del pilot va ser tan endimoniada que va ser impossible que ningú intentés cap escapada. La rivalitat entre els equips dels líders de la general i dels que aspiraven a guanyar l’etapa va provocar situacions d’estrès constant que no es van resoldre fins que el mateix Bennett va alçar els braços en un esprint curt –sortint d’una rotonda– al davant de Caleb Ewan i Peter Sagan. El Sunweb, l’equip que més es va esforçar per portar el seu esprintador, Cees Bol, en bona posició, es va quedar sense premi.

El triomf permet a Bennet, que ja suma 47 victòries com a professional –cinc el 2020–, recuperar el mallot verd de la regularitat en el duel que manté amb Sagan, que aspira a guanyar-lo per vuitè cop. L’irlandès, que ja admet obertament que l’objectiu és arribar a París amb el preuat premi de la regularitat, tornarà a ser avui un dels favorits en l’ozena etapa, que podria resoldre’s en un altre esprint a la ciutat de Poitiers. Només hi ha un port de quarta, molt lluny de l’arribada.

La segona d’Ackermann

A Follonica l’esprintador Ackermann (Bora) va repetir victòria en la Tirrena-Adriàtica, també en l’esprint, en la segona etapa, una altra vegada al davant del colombià Gaviria (UAE). L’alemany és líder amb vuit segons sobre Gaviria.

10a etapa
1r S. Bennett (Deceuninck) 3h35:22
1r C. Ewan (Lotto-Soudal) m.t.
3r P. Sagan (Bora) m.t.
4t E. Viviani (Cofidis) m.t.
5è M. Pedersen (Trek-Segafredo) m.t.
6è A. Greipel (Israel) m.t.
7è B. Coquard (B&N-Vital) m.t.
8è C. Bol (Sunweb) m.t.
9è J. Stuyven (Trek-Segafredo) m.t.
10è L. Mezgec (Mitchelton-Scott) m.t.
58è M. Soler (Movistar) m.t.
155è D. de la Cruz (UAE) a 10:08
General
1r P. Roglic (Jumbo) 45h15:23
2n E. Bernal (Ineos) a 0:21
3r G. Martin (Cofidis) a 0:28
4t R. Bardet (Ag2r) a 0:30
5è N. Quintana (Arkea) a 0:32
6è R. Urán (EF) m.t.
7è T. Pogacar (UAE) a 0:44
8è A. Yates (Mitchelton) a 1:02
9è M.A. López (Astana) a 1:15
10è M. Landa (Bahrain) a 1:42
11è R. Porte (Trek) a 1:53
12è E. Mas (Movistar) a 2:02
33è M. Soler (Movistar) a 40:38
146è D. de la Cruz (UAE) a 2h29:47
Muntanya
1r J. Cosnefroy (Ag2r) 36 punts
2. N. Peters (Ag2r) 31
3r M. Hirschi (Sunweb) 26
Regularitat
1r S. Bennett (Deceuninck) 196
2n P. Sagan (Bora) 138
3r B. Coquard (B&B) 129
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 42h15:44
2n T. Pogacar (UAE) a 0:23
3r E. Mas (Movistar) a 1:41
Equips
1r Movistar 26h53:01
2n EF Pro Cycling a 5:12
3r Trek Segafredo a 4:50a 5:27
Patrocini

Prudhomme, positiu per coronavirus

Tots els ciclistes del Tour han donat negatiu en els tests de la Covid-19 efectuats els últims dies, però el director de la prova, Christian Prudhomme, sempre en primera fila, ha donat positiu, igual que quatre membres del cos mèdic, tècnic o mecànic de diferents equips. Els resultats no han impedit a cap equip participar en l’etapa d’avui. El protocol establia que hauria d’haver-hi dos positius confirmats en un mateix equip perquè aquest fos exclòs. Per culpa del positiu, Prudhomme no podrà dirigir personalment les properes etapes. El relleu l’ocuparà provisionalment l’exciclista François Lemarchand, que treballa en l’organització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)