Tennis

Carreño venç Shapovalov i repta Zverev en la semifinal de l’obert dels EUA

Tennis.

L’asturià de 29 anys Pablo Carreño (20) ha vençut aquesta matinada per 3-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 0-6 i 6-3 en un duel maratonià de 4 hores i 8 minuts al canadenc Denis Shapovalov (12) i aconsegueix per segona vegada arribar a les semifinals de l’Obert dels Estats Units després d’haver-la perdut el 2017 contra el sud-africà Kevin Anderson. “Estic destrossat però molt feliç“, ha declarat el brillant semifinalista. Carreño ha sobreviscut als 26 aces de Shapovalov, de 21 anys, i l’ha vençut per quarta vegada en cinc enfrontaments, tots els triomfs aconseguits en pista dura.

L’asturià, que fa dues setmanes, formant parella amb el jove australià Alex De Minaur va guanyar el títol de dobles de l’Màsters 1000 de Cincinnati, que es va disputar en la mateixes pistes de Flushing Meadows, a causa de la pandèmia de coronavirus, va arribar als quarts de manera inversemblant quan diumenge el serbi Novak Djokovic (1) va ser desqualificat per donar-li un cop de pilota accidental a una jutgessa de línia. El joc calmat i segur de Carreño des del fons de la pista li ha donat fruits amb un tennis més complet que el del seu adversari, que ha intimidat força pujant a la xarxa (52/70), però que ha comès 76 errors no forçats, xifra que ha repetit en el capítol de cops guanyadors. Més estable, l’asturià ha fet 33 cops guanyadors i 42 errors no forçats.

El rival de Carreño serà l’alemany de 23 anys Alexander Zverev (5), que en el primer partit de quarts de final també va necessitar quatre sets abans de vèncer per 1-6, 7-6 (5), 7- 6 (1) i 6-1 el croat Borna Coric (20). El duel entre Carreño i Zverev serà el segon, amb avantatge d’1-0 per al teutó.

En el partit anterior, la japonesa Naomi Osaka (4), campiona el 2018, ha segellat el passi a la semifinals superant la nord-americana Shelby Rogers per 6-3 i 6-4 en una hora i 20 minuts. Osaka ha fet un joc més fiable en un partit vistós en què les dretes de totes dues contendents han causat estralls amb cops de gran potència i col·locació. L’asiàtica ha connectat 24 cops guanyadors –un més que la seva rival– però tan sols ha fet 8 errors no forçats quan Rogers n’ha comès 28. S’enfrontarà a la nord-americana Jennifer Brady (28), que ahir va superar la kazakha Yulia Putintseva (23) per 6-3 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)