Ciclisme

El colombià Daniel Martínez triomfa al Puy Mary

Ciclisme. Ha superat Lennard Kämna en les duríssimes rampes d’un final d’etapa inèdit en el Tour

El colombià Daniel Felipe Martínez de l’Education First li ha guanyat la partida a l’alemany Lennard Kämna (Bora) en les duríssimes rampes finals del Puy Mary Pas de Peyrol i s’ha emportat la victòria en la 13a etapa del Tour. En la pugna per la general, l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo) ha consolidat el seu lideratge i ara avantatja en 44 segons al seu compatriota Tadej Pogacar, que precedeix a Egan Bernal, ara tercer a 59 segons. La jornada ha estat marcada per una llarga escapada, amb presència dels dos corredors catalans del pilot, Marc Soler (Movistar) i David de la Cruz (UAE), que han arribat en vuitena (a 2:43 del vencedor) i desena posició (a 3:52), respectivament.

Marc Soler, com en la jornada prèvia, ha tornat a ser un dels ciclistes més actius del pilot i ha estat en el grup dels disset escapats que han transitat al capdavant durant bona part de la prova. També ha estat en aquest contingent l’altre corredor català del Tour, el sabadellenc David de la Cruz (UAE). Els escapats han anat incrementant l’avantatge i han arribat a tenir al voltant de 10 minuts de renda respecte dels grans favorits. Neilson Powless (EF) i poc després Max Schachmann (Bora) han arrencat entre els escapats, i han pres d’avantatge abans d’afrontar les dues últimes ascensions del dia al Massís central. Schachmann ha demostrat que era el més fort i s’ha escapat en solitari abans d’iniciar l’escalada al Coll de Neronne. Soler ha tibat amb un ritme constant i exigent del grup perseguidor, però l’esforç li ha passat facturar i no ha pogut respondre al contraatac del colombià Daniel Felipe Martínez i l’alemany Lennard Kämna (Bora), que en el tram final han superat a Schachmann i s’han jugat la victòria en els 2,5 km finals.

A l’inici de la jornada, en ple descens de la Monteé de la Stèle s’ha produït una caiguda amb diversos corredors implicats, el més malparat dels quals ha estat el neerlandès Bauke Mollema (Trek Segafredo), tretzè de la general i que ja no ha pogut prosseguir la prova. Romain Bardet (Ag2r) i Nairo Quintana (Arkea) també han caigut però s’han pogut reincorporar al grup principal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)