Tennis

El ‘big-three’, a la nevera

El domini. Djokovic, Nadal i Federer havien guanyat els tretze títols de Grand Slam precedents i havien atresorat 52 de les darreres 60 corones abans de Nova York 2020

El coronavirus, causa de la baixa en l’obert del EUA de Rafa Nadal –el campió el 2019–; les lesions, el motiu de l’absència de Roger Federer, i una pilotada a una jutgessa de línia, que va provocar la desqualificació trista de Novak Djokovic, són alguns dels factors que han provocat que, quatre anys després, cap dels components del big-three no celebri un títol de Grand Slam després d’un període de tirania amb tretze conquestes consecutives. Des que el suís Stan Wawrinka es va endur l’obert dels EUA del 2016 derrotant Djokovic, cap tennista fora del grup selecte havia celebrat el títol en un torneig de primera magnitud. Federer, Nadal i Djokovic, de fet, han abassegat i han guanyat tots tres 52 dels últims 60 tornejos de Grand Slam.

Els que han gosat desafiar el poder són, sobretot, Wawrinka i Andy Murray, amb tres majors cadascun. També van guanyar Marin Cilic, campió a Nova York el 2014 que es va endur la final de les oportunitats contra el japonès Kei Nihiskori, i l’argentí Juan Martín del Potro, vencedor també a Flushing Meadows el 2009 quan tenia 20 anys en una final històrica contra Federer. El suís, de fet, lidera el rànquing de títols de Grand Slam en l’era open amb 20. Nadal el persegueix amb 19 i Djokovic n’acumula 17, però du una acceleració més gran que els seus competidors i també és el més jove de tots tres, amb 33 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)