Més esport

ATLETISME

CAMPIONAT ESTATALS JUVENILS

Lideratge català

Tant els nois com les noies dominen el campionat per equips

Els gironins s'embutxaquen, a més, quatre medalles individuals

Els atletes gironins Anna Puigbert i Harry Sagel van pujar al podi de guanyadors en el campionat d'Espanya juvenil per federacions que es va disputar al llarg del cap de setmana passat a les instal·lacions esportives de Lloret. Els atletes catalans participats en l'esdeveniment van ser els millors. En nois, l'equip català va ser molt superior als seus rivals, ja que els van arribar a avantatjar de més de vint punts respecte al segon classificat, el combinat d'Andalusia. La selecció del País Valencià es va classificar en la tercera posició. En noies, la victòria va arribar encara amb més diferència de punts respecte al segon classificat, la selecció de la federació valenciana. L'equip d'Euskadi va completar el podi.

L'atleta de Ventalló Anna Puigbert (Girona Costa Brava) va obtenir una de les tres medalles d'or de Catalunya en la categoria femenina. El premi va arribar en els 400 m tanques, final que va guanyar amb un temps d'1:02.54. La medalla d'or del grupista Harry Sagel va arribar en el relleu i va ser una de les cinc que va obtenir algun dels seleccionats catalans al llarg del campionat. El relleu de 4 x 400 m vencedor el van formar Marc Valero (Manresa), Aitor Martín (Montcada), Sergi Torres (Sant Cugat) i Harry Sagel (Aquadiver GEiEG). La marca acreditada al final va ser de 3:25.61.

Les altres medalles per als atletes masculins catalans van ser Marc José, que va vèncer en la final dels 110 m tanques amb 14:16, Aitor Martin, que ho va fer en els 2.000 obstacles 6:09.66 i Dídac Salas en perxa (4m90). A més també van obtenir el millor temps el relleu del 4x100 format per Marc José (Tarragona), Daniel Pacheco (Cornellà Atl.), Nelson de la Puente (FC Barcelona) i Sergio Acera (Nou Barris) (43.21)

A més d'Anna Puigbert, les noies catalanes van obtenir tres victòries individuals més. Betriz Caspar, en els 3.000 metres (10:18.06), Ariadna Ramos, en triple salt (12.17) i Jenifer Nevado, en martell (54m26).

A banda de Sagel I Puigbert, van competir en l'estatal de Lloret de Mar tres atletes gironins més. Anna Quílez, del Lloret la Selva, va córrer la final dels 5.000 m i va entrar a meta en la novena posició amb un temps de 19:55.60.

Èlia de Genover (Girona Costa Brava) va participar en el concurs de llançament de pes, amb un notable èxit. La llançadora gironina va fer una millor marca d'11m62 en el quarts del seus intents. Li va valer una excel·lent tercera posició en individuals. L'altre gironí va ser Marcel Moliner, que va guanyar també la medalla de bronze. El figuerenc va saltar 1m96 en el concurs d'alçada, la mateixa marca que l'andalús Jesús López, atleta classificat finalment en segon lloc, gràcies al major nombre d'intents errats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)