Tennis

Progressen adequadament

Tennis. Nadal i Thiem fan un pas endavant a Roland Garros i en els vuitens de final s’enfrontaran a dos joves de 20 anys, Sebastian Korda i Hugo Gaston

Rafa Nadal (2) i Dominic Thiem (3) continuen obrint-se camí a Roland Garros millorant les seves prestacions jornada a jornada. Els protagonistes de les dues últimes finals a París necessiten rodatge. El mallorquí, perquè amb prou feines va poder jugar tres partits a Roma abans d’aterrar a la capital parisenca, i l’austríac, per adaptar-se a la terra batuda després del seu triomf sobre la pista ràpida de Nova York, a l’obert dels Estats Units. Els seus progressos en la primera setmana de Roland Garros són evidents. Nadal va signar el seu millor partit per desfer-se contundentment de l’italià Stefano Travaglia (6-1, 6-4 i 6-0) en 1h35. Thiem, contra un rival molt més consistent, el noruec Casper Ruud (28), va començar de manera més irregular, però quan va agafar el ritme no va trobar oposició (6-4, 6-3 i 6-1) en 2h15.

Dos ‘mil·lennials’

Nadal i Thiem, condemnats a retrobar-se en les semifinals amb el permís d’Alexander Zverev, tindran en els vuitens de final dos rivals del nou mil·lenni, de només 20 anys. L’illenc se les heurà amb el nord-americà Sebastian Korda (213è), el fill del campió txec Petr Korda, i que, provinent de la fase prèvia, ja ha accedit a la quarta eliminatòria després de vèncer el tennista d’Alzira Pedro Martínez Portero (6-4, 6-3 i 6-1). El rival de Thiem serà Hugo Gaston (239è), el gran protagonista del dia. El jugador de Tolosa, que va accedir al quadre gran gràcies a una invitació, va exhibir el seu talent per desfer-se d’un dels il·lustres del circuit, el suís Stan Wawrinka (16). El partit es va haver de suspendre durant un parell d’hores quan plovia de manera més intensa sobre París (2-6, 6-3, 6-3, 4-6 i 6-0).

En un dia rúfol i fred, amb una fina pluja que va persistir en els partits de l’últim torn, Alexander Zverev (6) no es va voler complicar el duel contra Marco Cecchinato més del compte i el va sentenciar per 6-1, 7-5 i 6-3.

En el quadre femení, Simona Halep (1) va resoldre els comptes pendents amb la nord-americana Amanda Anisimova (25), que el curs passat la va deixar fora de combat en els quarts de final (6-2 i 6-4), just quan defensava el títol. Aquest cop la romanesa no va fer cap concessió. Amb la lliçó apresa, va desplegar tot el seu arsenal de recursos per deixar la jove de 19 anys capcota i sense arguments: 6-0 i 6-1 en 54 minuts. També continua endavant la ucraïnesa Elina Svitolina (3) en un partit molt més igualat amb la russa Ekaterina Alexandrova (27), 6-4 i 7-5.

Paula Badosa, en joc

La tennista de Begur Paula Badosa intentarà allargar el seu periple a París una segona setmana en el duel amb la letona Jelena Ostapenko. Si el temps ho permet, entraran en acció en l’últim torn a la pista Simonne Mathieu amb l’accés als vuitens de final en joc. A primera hora, també jugaran el barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos, que buscaran el pas als quarts de final contra els britànics Jamie Murray i Neal Skuspki.

LA DADA

La sorpresa del dia va ser l’eliminació de Stan Wawrinka pel jove tennista de Tolosa Hugo Gaston
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)