Ciclisme

La fortalesa d’Ulissi

Ciclisme. L’italià de l’Emirates s’imposa amb autoritat en la curta pujada final de la segona etapa del Giro, i suma el seu setè triomf en la ronda italiana. Ganna manté el lideratge

La potència, la decisió i la força de l’italià Diego Ulissi (Emirates) en la curta pujada final d’Agrigent l’han portat a la victòria en la segona etapa del Giro d’Itàlia, i a sumar el seu setè triomf en la ronda italiana. El líder de la general, el també italià Filippo Ganna (Ineos), manté el primer lloc sense problemes. La victòria de l’etapa s’ha decidit en la curta pujada final de 3,7 km. El pilot hi ha arribat agrupat i cap equip ha volgut agafar la responsabilitat d’imposar un ritme d’ascensió. A un quilòmetre i mig del final l’Emirates s’ha animat i Valerio Conti ha incrementat el ritme i ha guiat el seu company d’equip Diego Ulissi cap a la meta. Només els han pogut seguir l’eslovac Peter Sagan (Bora), segon al final, i el danès Mikkel Honoré (Deceuninck), tercer. Diego Ulissi ha esperat el seu moment per fer el seu atac final i s’ha mostrat intractable en els darrers metres. El terrassenc Antonio Pedrero (Movistar) ha estat el 35è i ha arribat amb el grup principal a cinc segons del guanyador.

L’escapada del dia s’ha format en els primers quilòmetres amb cinc corredors que han arribat a tenir cinc minuts d’avantatge amb el permís de l’Ineos, que comandava el pilot. Amb el pas dels quilòmetres el Sunweb i l’Emirates han agafat la responsabilitat de tirar i la diferència s’ha anat reduint considerablement i els han atrapat a deu quilòmetres de la meta. L’Astana ha perdut el segon corredor en dos dies. Després de la caiguda del colombià Miguel Ángel López en la contrarellotge en la primera etapa, el rus Aleksander Vlasov ha plegat en la segona per malaltia.

La tercera etapa, de 150 km, també es disputarà per Sicília i anirà d’Enna al volcà Etna, en una altra arribada per als corredors potents.

2a etapa (149 km)
1r. D. Ulissi (Emirates) 3h24:58
2n. P. Sagan (Bora) m.t.
3r. M. Honoré (Deceuninck) m.t.
4t. M. Matthews (Sunweb) a 0:05
5è. L. Wackermann (Vini Zabù) m.t.
6è. J. Almeida (Deceuninck) m.t.
7è. G. Brambilla (Trek) m.t.
8è. V. Nibali (Trek) m.t.
9è. P. Bilbao (Bahrain) m.t.
35è. A. Pedrero (Movistar) m.t.
General
1r. F. Ganna (Ineos) 3h40:27
2n. J. Almeida (Deceuninck) a 0:22
3r. G. Thomas (Ineos) a 0:23
4t. T. Foss (Jumbo Visma) a 0:31
5è. J. Cerny (CCC) a 0:36
6è. M. Sobrero (Pro Cycling) a 0:40
7è. J. Tratnik (Bahrain) a 0:42
8è. S. Yates (Mitchelton) a 0:49
9è. T. Kangert (Pro Cycling m.t.
53è. A. Pedrero (Movistar) a 1:52
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)