Atletisme

Cheptegei, el fondista de moda a Gdynia

Atletisme. L’ugandès, flamant recordista dels 10.000 m, és el candidat al títol en el mundial de mitja marató, tot i que s’estrena en la distància

L’ugandès Joshua Cheptegei acapararà avui els focus en el mundial de mitja marató de Gdynia (Polònia), l’única gran prova atlètica internacional que s’ha mantingut en el calendari en l’any de la pandèmia, això sí, després de canviar la data inicial, el 29 de març. Cheptegei s’estrena en la distància, però l’exhibició de fa una setmana a València, en què va esmicolar el rècord mundial dels 10.000 m de Kenenisa Bekele (26:17.53) per deixar-lo en 26:11.00, el situa com el gran candidat a la victòria. A Gdynia, el fondista del moment pot coronar una temporada de somni, en què a més de la plusmarca dels 10.000 m també ha millorat les dels 5.000 m (12:35.36) i els 5 km en ruta (12:51). A la ciutat polonesa, el repte de Cheptegei no serà la lluita contra el cronòmetre, sinó afegir un nou títol al seu palmarès després de l’or en el mundial de cros a Aarhus i el de 10.000 m a Doha, tots dos el 2019.

Triple presència catalana

Adel Mechaal no és debutant en la distància, però gairebé. El palamosí s’estrenarà en un mundial de mitja marató amb una única experiència en la prova, la que va viure al setembre a Istambul, on va ser segon amb 1h03:25. Ben al contrari que Ayad Lamdassem i Marta Galimany, molt més avesats a les proves en ruta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)