Ciclisme

Un festiu més a Equador

Ciclisme. Narváez (Ineos) suma el segon triomf d’etapa del seu país en el Giro d’Itàlia en una etapa dura però sense diferència entre els favorits

Jhonatan Narváez (23 anys, Ineos) es va estrenar una gran volta amb un meritori triomf en la 12a etapa del Giro, amb sortida i arribada a Cesenatico (204 km), la ciutat de Pantani. És el segon triomf d’Equador en el Giro d’aquest any després del que va assolir Jonathan Caicedo (EF). L’any passat el Giro ja es va vestir amb els colors del país sud-americà amb la victòria en la general de Richard Carapaz, company de Narváez en l’Ineos.

Narváez va aprofitar en els quilòmetres finals d’una etapa duríssima de la punxada de l’ucraïnès Mark Padun (Bahrain), company d’una fuga que es va formar al principi de l’etapa amb 14 ciclistes, però que es va anar seleccionant en els cinc ports que van haver de pujar, curts però amb grans rampes, com les clàssiques.

Els favorits, tot i l’ambició amb la qual ha competit l’NTT de Pozzovivo, van arribar plegats. L’esforç de l’equip sud-africà va retallar la diferència dels escapats, que va passar de la dotzena als quatre minuts, però el seu líder no va poder rematar la feina. Almeida i els seus companys del Deceuninck van mostrar una gran fortalesa i el portuguès manté el lideratge al davant de Kelderman (Sunweb) i Bilbao (Bahrain). Demà, a més, té una contrarellotge per ampliar la diferència.

Etapa 12 (2014 km)
1r. J. Narváez (Ineos) 5h31:24
2n. M. Padun (Bahrain) a 1:08
3r. S. Clarke (EF) a 6:50
4t. J. Rosskopf (CCC) a 7:30
5è. S. Pellaud (Sidermec) a 8:25
6è. B. McNulty (UAE) m.t.
7è. P. Konrad (Bora) m.t.
24è. A. Pedrero (Movistar) m.t
General
1r. J. Almeida (Deceuninck) 49h21:46
2n. W. Kelderman (Sunweb) a 0:34
3r. P. Bilbao (Bahrain) a 0:43
4t. D. Pozzovivo (NTT) a 0:57
5è. V. Nibali (Trek) a 1:01
6è. P. Konrad (Bora) a 1:15
7è. J. Hindley (Sunweb) a 1:19
13è. A. Pedrero (Movistar) a 2:58
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)