Atletisme

Jepchirchir guanya el mundial de mitja marató amb rècord

Atletisme.

La kenyana de 27 anys Peres Jepchirchir ha guanyat aquest matí a Gdynia (Polònia) el mundial de mitja marató amb un temps d’1h05:16, que estableix un nou rècord del món en cursa només per a dones aprofitant les bones condicions del circuit. Millora el registre d’1h06:11 que havia establert l’etíop Netsabet Gudeta en l’anterior mundial, el 2018 a València. Per primera vegada en la història, les sis primeres han finalitzat per sota dels 66 minuts. Jepchirchir ha esprintat amb fe en els últims 100 metres deixant enrere l’etíop Yalemzerf Yehuagaw i l’alemanya Melat Yisak Kejeta, les tres companyes de viatge dels últims quilòmetres. Yehuagaw ha provat de fer l’estirada definitiva i ha guanyat uns metres de marge. Semblava l’elegida, però l’atac ha estat massa prematur i ha quedat fosa. La resposta de Jepchirchir, ha estat contundent i l’ha deixat clavada. Kejeta mai no ha optat veritablement al títol en el tram final, però ha aprofitat que l’etíop s’ha torçat un turmell i ha estat a punt de caure en la recta final per penjar-se la medalla de plata, entrant a dos segons de la flamant campiona (1h05.18), amb un segon de marge sobre Yehualaw (1h05.19). La vallenca Marta Galimany ha complert les expectatives i ha acabat 33a, establint el seu millor registre de sempre amb un temps d’1h11:08 que millora els 1h11:13 que havia signat a Sevilla al gener. La marca suposa un nou rècord de Catalunya millorant el que ella mateix tenia.

El grup inicial de catorze atletes que va marxar de seguida es va quedar en set elements en el quilòmetre 15, entre les quals hi era l’etíop, Netsabet Gudeta. Una caiguda doble en la qual s’hi va veure involucrada l’etíop Ababel Yeshaneh –que tenia la millor marca de l’any–, que tot just acabava de decidir liderar el grup després d’haver esperat el moment en la segona línia de foc, va provocar la tria definitiva del trio del podi. El circuit, la meteorologia, les noves sabatilles ultramodernes i les ganes dels atletes van permetre que 44 de les 50 primeres fessin marca personal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)