Més esport

CICLISME

CAMPIONAT ESTATAL EN RUTA

Débora Gálvez s'ha de conformar amb el tercer lloc

No té un bon dia i queda lluny d'Olaberría en la contrarellotge

Sergi Escobar també acaba en tercera posició en la prova d'elit

La catalana Débora Gálvez (Lointek) no va tenir un bon dia i es va haver de conformar amb la tercera plaça de la contrarellotge del campionat estatal, que es va disputar ahir sobre un recorregut de 19,6 quilòmetres a la població manxega de Casas Ibáñez. La defensora del títol va haver de cedir a l'empenta de la basca Leire Olaberria, tota una especialista en pista i cada vegada més adaptada a la carretera. En la meitat del recorregut, Olaberria ja avantatjava la ciclista de Vilanova i la Geltrú en 22 segons, una diferència que al final es va ampliar fins als 56. Amb tot, les sensacions de la catalana van ser a l'inrevés: «Al principi no trobava el ritme, però al final ja ha anat millor.» Precisament, en la part final, Gálvez es va veure superada per la veterana Rosa Bravo, que li va prendre el subcampionat per 21 segons. La vilanovina no va acabar satisfeta de la seva actuació: «No estic contenta. En una contrarellotge t'has de buidar i jo he acabat cansada, però amb la sensació que no he donat el cent per cent.»

Les altres dues catalanes en competició, Marta Vilajosana i Arantxa Garcia, van acabar en cinquena i catorzena posició, a 1:05 i 3:20 de la vencedora.

En la contrarellotge d'elit masculina, el lleidatà Sergi Escobar també va ocupar la tercera posició, amb 1:06 de desavantatge respecte al vencedor, el murcià Eloy Teruel. El segon classificat va ser el valencià José Belda.

Luis León Sánchez, Plaza i Gutiérrez, favorits

Amb la baixa d'Alberto Contador, els principals candidats a la victòria en la contrarellotge de professionals són tots components del Caisse d'Epargne: Luis León Sánchez, vencedor el 2008 i tres vegades subcampió; Rubén Plaza, quatre vegades en el podi del campionat; i Iván Gutiérrez, amb quatre títols en el seu palmarès (2000, 2004, 2005 i 2007).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)