Més esport

El sector esportiu diu que les noves restriccions tindran un impacte devastador

Presenten el pla de rescat i demanen la reactivació de l’activitat esportiva, la modificació del toc de queda i ajudes a les empreses i les entitats

El sector esportiu ha presentat el pla de rescat amb tot un seguit de mesures per tal de reactivar el sector i evitar que quedi tocat de mort, i demostrar que és un sector imprescindible. La presentació de les mesures les ha fet Gerard Esteve, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de la comissió d’Esports de Foment del Treball. Ho ha resumit en tres àmbits: “La reactivació de l’activitat esportiva, la modificació del toc de queda i els ajuts a fons perdut per empreses i entitats. Si no estem tocats de mort”. Gerard Esteva les ha explicat en concret, punt per punt i ha precisat que l’aturada de les competicions no ha servit per aturar la mobilitat i que l’esport no només és segur, si no que és imprescindible en la lluita contra el Covid-19. Ha carregat molt dur contra el toc de queda i el fet de tancar les instal·lacions a les nou del vespre i ha dit: “El toc de queda és desastrós, jo en dic el toc de mort”. Ha explicat que el 70 per cent dels entrenaments federats es fan a partir de les nou del vespre i que en els propers sis mesos: “Haurem de dir als esportistes, no podeu entrenar. És un greuge comparatiu amb altres comunitats autònomes i la resta d’Europa”.

L’acte s’ha fet al Foment del Treball i el seu president Josep Sánchez Llibre ha donat la benvinguda als assistents i els hi ha dit que tenen el seu suport. “Estem en situació excepcional, cada cop es més difícil donar viabilitat a les nostres empreses. Necessitem un pla de rescat per diferents sectors i avui parlem de l’esport”. Josep Sánchez Llibre ha dit que calen cinquanta mil milions addicionals a les empreses espanyoles i una part ha d’anar pel sector esportiu, que ha xifrat en uns mil milions.

Durant l’acte de presentació del pla de rescat de l’esport català també han parlat representants de federacions, de clubs i entitats. Ferran Aril, president Federació Catalana de Basquet ha manifestat: “T’has de reinventar, això no havia passat mai. Hem treballat molt dur per complir els protocols, ha sigut molta feina. Volíem tenir les màximes garanties i que no hi hagues cap dubte. Crec que l’esport es segur”. També ha manifestat en referència al tancament de les instal·lacions al vespre que el noranta per cent del nostre esport és amateur, les hores de pistes son majoritàriament de les vuit del vespre a les dotze de la nit i que la gent no podrà entrenar. “És impossible. S’omplen la boca de l’esport es cultura, l’esport es salut, que m’ho expliquin”.

El secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, també ha estat molt dur. “Hi ha indignació, son mesures desproporcionades”. Ha explicat que l’esport català va ser pioner en crear mesures de protocol i que creu que les coses s’han fet bé. “El govern de la Generalitat ha seguit polítiques erràtiques, no escolta al seu propi secretari general de l’esport, ni al sector. Tot l’esforç fet no ha servit per res, ens sentin enganyats i traïts”.

Francesc Cayuela, president del GEiEG, ha parlats dels clubs i ha dit que estan preocupats, cansats i han perdut massa social i recursos. Ha dit que les mesures que s’han pres: “Son completament equivocades, restringir horaris és un greuge amb altres sectors, si el toc de queda és a les onze, és a la onze, tots iguals”. També ha dit que les administracions mai han estès la funció dels clubs i que ho veuen com un espectacle secundari.

La presidenta d’Indescat, Anna Pruna, ha estat contundent al dir: “l’impacte és devastador”, i ha explicat que tres de cada deu treballadors del sector es quedaran sense feina. També ha dit que és trigarà molt en recuperar les pèrdues i que: “Anirem 20 anys enrere, serà la mort de clubs i empreses”. Josep Viladot, president de Gestiona, ha explicat que hi ha molta preocupació i que al voltant de les instal·lacions municipals: “Hi ha projectes socials que no es poden posar en perill. No veiem la sortida”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)