Esport i política

Vinyals continua detingut i no declararà fins demà

Política. El president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes és un dels investigats en un nou atac contra l’independentisme

El president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, és una de les 21 persones que van ser detingudes ahir en els 31 escorcolls que va fer la Guàrdia Civil en una operació batejada com a Volhov, que investiga el suposat destí irregular de subvencions públiques a l’entorn d’entitats i empresaris independentistes per finançar l’estructura de Carles Puigdemont a l’exili o Tsunami Democràtic, tot dins d’un mateix sac i en un moment sensible per al cos espanyol després de l’absolució irrefutable del major Trapero. Vinyals està detingut a les dependències de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia i fins demà no podrà declarar.

L’operació neix del suposat desviament de fons de la Diputació de Barcelona a la Plataforma Pro Seleccions i va a parar a la requalificació d’un terreny de rústic a urbanitzable per a la construcció d’un centre de negocis, un restaurant i una fundació pedagògica dirigida per Xavier Vendrell, exsecretari d’ERC i un dels detinguts, a Cabrera de Mar. L’alcalde d’aquest municipi, Jordi Mir, també ha estat arrestat.

La Guàrdia Civil va escorcollar –des de quarts de deu del matí fins a les tres de la tarda– la seu de la Plataforma, perquè sospiten que aquest organisme hauria servit a l’empresari per desviar diners. Els agents es van endur documentació, la majoria sobre subvencions “fiscalitzades i validades pel Consell Català de l’Esport, samarretes i xandalls”, explica atònit el vicepresident, Sergi Blàzquez: “També van agafar una postal de Nadal del secretari general de l’Esport a Vinyals.”

La Plataforma va fer de seguida un comunicat de repulsa: “Denunciem la detenció de Vinyals, així com totes les altres detencions d’avui i l’escorcoll a la nostra seu. Ens castiguen per ser qui som i per res més. La repressió només l’aturarem quan ens plantem.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)