Handbol

Àlex Pascual torna a demanar pas

Handbol. La nova lesió de Mortensen farà que el jove extrem del filial del Barça guanyi protagonisme altre cop

L’extrem del Barça Àlex Pascual (Vigo, 2000) va ser un dels protagonistes de l’últim partit de la lliga Asobal contra el Conca (38-26). La seva velocitat i efectivitat al contraatac va ser un dels factors desequilibrants en l’estirada del conjunt blaugrana a la primera meitat, en què va deixar el partit encarrilat (22-9). Pascual va ser el màxim golejador, amb set dianes, sis a la primera meitat, però no totes van ser al contraatac. El jove del planter també va marcar amb un xut per l’escaire en un desdoblament o esperant el seu torn a la cantonada en una de les clàssiques assistències d’Entrerríos. Pascual va rubricar la seva gran actuació amb un gol de rosca, ja a la segona meitat, que va ser escollit entre els cinc millors gols de la catorzena jornada de l’Asobal.

La millor versió d’Àlex Pascual torna a aparèixer quan més se’l necessitarà, tant per l’exigència del calendari com per la recaiguda de Casper Mortensen. La nova lesió de llarga durada del jugador danès, que estarà cinc mesos de baixa després de la intervenció del genoll esquerre, farà que l’extrem esquerre del Barça sigui cosa de dos, l’internacional Aitor Ariño i el jove Pascual. El fill de l’entrenador ja va haver d’assumir aquest paper durant els sis primers mesos de la temporada passada, quan Mortensen encara no s’havia recuperat de l’anterior lesió al genoll, que es va fer el gener del 2019. Aleshores el Barça va fitxar per uns mesos Nemanja Ilic (Tolosa), però l’actual situació del club, comandat per una junta gestora, i el pas endavant que va fer el jove del planter la temporada passada no fan preveure que aquest cop es plantegi cap reforç. De fet, Pascual va aprofitar els minuts de joc i va ser escollit com el jugador revelació de l’Asobal de la temporada escapçada pel coronavirus.

Després del triomf contra el Conca, el tècnic Xavi Pascual no es va estalviar elogis tant per la feina de l’Àlex com de l’altre extrem del filial, Mamadou Diocou: “Estic molt content per tots dos. Els nanos joves quan juguen amb el primer equip hi deixen l’ànima, facin gols o no. El més important no solament és el que donen en atac, sinó que defensivament ens ajuden moltíssim també. Ens aconsegueixen pilotes i els seus companys hi tenen tota la confiança. Estic molt satisfet dels nanos que venen de baix.”

Dos anys del debut

Ja fa quasi dos anys que Àlex Pascual es va estrenar amb el primer equip del Barça. El 4 de desembre del 2018 van debutar d’una tacada tres joves del filial, l’Àlex, Mamadou i Juri Knorr. Una jornada per recordar contra el Teucro (41-26), en què els dos joves extrems, d’aleshores 18 anys, van revolucionar el partit abans del descans. La reaparició de Mortensen i el fet d’haver passat la Covid-19 tot just a l’inici de temporada van provocar que Pascual perdés un protagonisme que ara segur que recuperarà, sobretot si repeteix actuacions com la de dissabte i amb un calendari que no deixa respir: dijous el Kiel al Palau i dissabte el derbi a Granollers.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content per tots dos [Àlex Pascual i Mamadou Diocou]. Els nanos joves quan juguen amb el primer equip hi deixen l’ànima, facin gols o no. El més important no solament és el que donen en atac, sinó que defensivament ens ajuden moltíssim també. Sempre ens aconsegueixen pilotes i els seus companys ho saben i hi tenen confiança. Estic molt satisfet dels nanos que venen de baix
Xavi Pascual
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)