Ciclisme

Sant Feliu de Guíxols, punt de partida de la Volta Catalunya el 2022 i 2023

Ciclisme.

Les edicions 101 i 102 de la Volta Catalunya tindran Sant Feliu de Guíxols com a gran sortida. La localitat del Baix Empordà agafa el relleu de Calella, que ho haurà estat durant nou anys, i tindrà la sortida i arribada de la primera etapa de la cursa catalana.

La Volta Ciclista a Catalunya, l’edició del centenari es farà del 22 al 28 de març de l’any que ve després que la pandèmia impedís fer-la aquest 2020, té lligada la sortida de les properes edicions, del anys 2022 i 2023.

“És molt positiu per la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, ja que és un esdeveniment que va lligat a una extraordinària promoció de la ciutat a nivell mediàtic, i encaixa en la idea de Sant Feliu de Guíxols com a destí de turisme esportiu” diu l’alcalde Carles Motas.

El president de la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris destaca: “Sant Feliu de Guíxols ofereix la infraestructura i l’experiència prèvia per acollir amb èxit l’inici d’una prova com la Volta, que any rere any rep els millors equips i corredors del pilot internacional”.

“A més, la seva ubicació ens permetrà preparar un recorregut molt atractiu ja des de la primera etapa”, diu Peris, que hi afegeix: “esperem que l’edició de 2022 sigui la de la plena tornada a la normalitat, i que tota l’afició torni a viure en primera persona l’espectacle del ciclisme, on el públic juga un paper fonamental”.

Fa 27 anys Sant Feliu ja va ser el punt de partida de la Volta. L’ant 1993 es va fer una contrarellotge individual de 6,8 km que va guanyar l’italià Maurizio Fondriest, amb dos segons menys que el navarrès Miguel Indurain.

Sant Feliu ha estat vint cops inici o final d’etapa. . El darrer, el 2019 quan hi acabava l’etapa dos amb sortida de Mataró i triomf per a l’australià Michael Matthews superant el murcià Alejandro Valverde en els darrers metres.

L’impacte que genera la Volta, la tercera cursa per etapes més antiga de l’l’UCI World Tour, està també garantit: en l’edició de 2019 va arribar a 190 països i gairebé 17 milions d’espectadors únics per televisió a Eurosport.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)