Espanya supera Alemanya (32-28) i s’apropa als quarts de final del mundial

La selecció espanyola, amb sis jugadors catalans, ha iniciat la fase principal del mundial amb una treballada victòria contra Alemanya (32-28) que l’apropa als quarts de final. El conjunt de Jordi Ribera ha dominat la primera meitat (16-13) i en la segona ha sabut resistir l’embranzida germànica (21-24) a partir d’una gran defensa, amb un Gonzalo Pérez de Vargas estel·lar sota els pals i un Raúl Entrerríos magistral en la direcció de joc.

La selecció espanyola ha marcat el ritme de joc a la primera meitat. La defensa 5-1 amb Alex Duixebàev d’avançat, la direcció magistral de Raúl Entrerríos, les aturades de Rodrigo Corrales i les sortides al contraatac han propiciat que el conjunt de Jordi Ribera prengués la iniciativa amb un parcial de 7-5. L’equip germànic no tenia prou fluidesa en atac i Alfred Gislason ha demanat temps mort. Les consignes del tècnic no han acabat de donar resultat perquè el conjunt hispà, molt intens en defensa, continuava marcant la pauta i ha obert l’escletxa fins als 4 gols (13-9). En tot cas, el parcial al descans ha estat 16-13 en els millors 30 minuts de l’equip espanyol en el mundial.

La segona meitat ha canviat radicalment. Alemanya ha sortit en tromba. Liderada per Hafner i Kastening ha eixugat ràpidament el desavantatge i ha capgirat el marcador (22-25). Ribera ha mogut peça. Ha col·locat Gonzalo sota pals, ha apostat per una defensa 6-0, amb un Viran incommensurable, i amb la tornada d’Entrerríos l’equip ha començat a rutllar. Alemanya s’ha encallat –ha estat 9 minuts sense anotar– i Espanya, que ha pogut tornar a córrer, ha sentenciat el partit amb un parcial de 10-3. Els màxims anotadors del conjunt hispà han estat Ángel Fernández, amb sis, i Àlex Duixebàev i Ferran Solé, amb cinc (tres de penal).