‘In crescendo’ al Caire

Handbol. L’equip de Jordi Ribera sap jugar les seves cartes i obté una treballada victòria contra Alemanya que l’aproxima als quarts del mundial

Espanya 32 Alemanya 28

ESPANYA:Corrales; Fernández (6), Entrerríos (4), A. Duixebàev (5), Solé (5, 3 p.), Viran, D. Duixebàev (3) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Maqueda (2), Sarmiento (2), Figueras (2), Cañellas (2), Aleix (1), Ariño, Guardiola i Marchán.ALEMANYA:Wolf; Gensheimer (3), Golla (4), Weber (2), Hafner (6), Kuhn, Kastening (7) –set inicial–; Bitter (p.s.), Knorr (1), Firnhaber, Groetzki, Schiller (3 p.), Bohm, Preuss, Schmidt i Drux (2).PARCIALS:1-1, 5-4, 9-6, 11-9, 13-10, 16-13; 18-17, 20-22, 23-25, 27-25, 30-26 i 32-28.ÀRBITRES:Gubica i Milosevic. Van expulsar a Firnhaber després de tres exclusions (7’, 10’ i 54’). Exclusions: D. Duixebàev (8’), Ariño (22’) i Viran (56’), per part d’Espanya; i Bohm i Drux (38’), per part d’Alemanya.

La selecció espanyola continua la seva línia ascendent i va signar una victòria tan treballada com necessària contra Alemanya per aproximar-se als quarts de final del mundial. Després d’una gran primera meitat (16-13), apuntalada amb una defensa 5-1, l’equip de Jordi Ribera no es va descompondre amb la reacció germànica (22-25) i va rematar la feina apostant pel sistema 6-0 i un parcial definitiu de 10-3 en els 16 minuts finals. El conjunt hispà s’enfrontarà demà a l’Uruguai, la ventafocs, i si no hi ha sorpreses es jugarà el lideratge de grup dilluns contra Hongria.

El combinat espanyol va marcar el ritme de joc en la primera meitat. La defensa 5-1 amb Alex Duixebàev d’avançat, la direcció magistral de Raúl Entrerríos, les aturades de Rodrigo Corrales i les sortides al contraatac van propiciar que el conjunt de Jordi Ribera prengués la iniciativa amb un parcial de 7-5. L’equip germànic no tenia prou fluïdesa en atac i Alfred Gislason va demanar temps mort. Les consignes del tècnic islandès no van acabar de donar resultat perquè el conjunt hispà, molt intens en defensa, continuava marcant la pauta i va obrir l’escletxa fins als 4 gols (13-9). El parcial al descans va ser de 16-13, probablement en els millors 30 minuts del conjunt de Ribera al Caire, que va tornar a comptar amb els sis jugadors catalans de la convocatòria.

La segona meitat va canviar radicalment. Alemanya, tot i les nombroses baixes, va sortir en tromba. Liderada per Hafner i Kastening, va eixugar ràpidament el desavantatge i va capgirar el marcador (22-25). Ribera va moure peça. Va col·locar Gonzalo (5 aturades i un 45% en 20 minuts de joc) sota pals, va apostar per una defensa 6-0, amb un Viran incommensurable, i amb la tornada d’Entrerríos l’equip va tornar a rutllar. Alemanya, amb símptomes de cansament, es va encallar –va estar 9 minuts sense anotar– i Espanya ho va aprofitar per tornar a córrer i posar la directa per sentenciar el partit amb un determinant parcial final de 10-3.