Espanya compleix l’expedient i ja té el bitllet per als quarts

Handbol. L’equip de Jordi Ribera goleja l’Uruguai al contraatac, amb protagonisme dels extrems catalans Ariño, Aleix i Solé, i s’assegura un lloc entre els vuit primers del mundial

Uruguai 23 Espanya 38

URUGUAI:González; Chaparro, Spangenberg, Cancio (8), Botejara (1), Velazco (1), Millán –set inicial–; Viera (p.s.), Listón (6), Fabra, Falabrino, Morandeira (2), Rubbo (1), Vecino (1), Goyoaga (2) i Rostagno (1 p.).ESPANYA:Hernández; Maqueda (4), Sarmiento (1), Goñi (2), Aleix (5), Ariño (8), Marchán (3) –set inicial–; Corrales (p.s.), A. Duixebàev (1), Solé (6, 1 p.), Figueras (3), Cañellas (2), Viran, Guardiola (1), i D. Duixebàev (2).PARCIALS:2-3, 3-8, 5-12, 6-15, 10-19, 12-24; 14-26, 16-29, 17-34, 21-34, 22-36 i 23-38.ÀRBITRES:Emmam i Hedaia. Exclusions: Spangenberg (29’) i Chaparro (34’ i 41’), per l’Uruguai; i Sarmiento (35’), Viran (38’ i 38’) i Goñi (45’ i 50’), per Espanya.

El combinat espanyol va complir l’expedient contra la feble selecció uruguaiana i va certificar matemàticament l’accés als quarts de final del mundial després de la victòria d’Hongria contra Polònia (26-30). Hispans i magiars es jugaran demà (18 h) el primer lloc de grup en l’última jornada de la segona fase del campionat. El compromís contra l’equip uruguaià va quedar resolt a la mitja part, amb un parcial de 12-24 i els extrems catalans Aitor Ariño (8 gols) i Aleix Gómez (5) liderant les sortides al contraatac.

La poca entitat del rival va servir perquè Jordi Ribera donés descans als blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas i Raúl Entrerríos, els dos jugadors amb més minuts acumulats en el campionat, i fes sortir en el set inicial Sergey Hernández i Iosu Goñi, debutants en el mundial. La resistència charrúa amb prou feines va durar 5 minuts (2-3). A partir d’aquí, la selecció espanyola va posar la directa. Va començar a recuperar pilotes en defensa i a córrer al contraatac. El tècnic uruguaià (3-9) va aturar el joc després de la primera embranzida hispana. Però la dinàmica va continuar igual i amb els blaugrana Aitor i Aleix trobant via lliure per córrer cap a la porteria rival van deixar el partit encarrilat amb un parcial a la mitja part de 12-24.

La segona part no va tenir més història. L’equip espanyol va obtenir una màxima diferència de 17 gols (17-34), però aleshores es va trobar un obstacle inesperat. El porter uruguaià Antonio Viera, que va sortir a la segona part, es va convertir en un malson per als atacs de l’equip de Ribera i amb 12 aturades i un 46% d’encert va frenar l’impuls del doble campió europeu. Espanya, que també es va veure castigada per les exclusions, va estar 5 minuts sense veure porteria (22-34). La reacció sud-americana no va passar d’aquí i l’equip espanyol, amb sis gols del vallesà Ferran Solé en la segona part, va rematar la feina amb un contundent 23-38.