Handbol

Obliguen a passar tests serològics al Sarrià i al Bordils abans del derbi

La federació espanyola envia una carta dient que a partir d’ara són obligatoris i que se’ls hauran de pagar els clubs

La federació espanyola d’handbol ha enviat una carta a tots els equips de la divisió de plata que a partir d’ara totes les plantilles i el cos tècnic hauran de passar tests serològics entre tres dies abans i l’inici del partit per conèixer si hi ha algun cas positiu de coronavirus. La nova norma arriba just abans del derbi de dissabte que jugaran el Sarrià i el Bordils (20 h). Els clubs, a més, s’hauran de pagar de la seva butxaca uns tests que en 15 minuts donen el resultat positiu o negatiu de la Covid-19.

Els jugadors del Sarrià van estar deu dies confinats després que un jugador que entrena habitualment amb la plantilla donés positiu. El jugador es va dirigir al seu CAP després de no trobar-se bé i el test PCR, diferent al serològic perquè triga uns dies, va donar positiu, fet que va obligar a la resta de jugadors a fer-se també una PCR, que va donar negatiu en tots els casos. En principi doncs tota la plantilla del Sarrià, que no va poder jugar contra l’Eivissa (24 de gener) i l’Adrianenc (31 de gener), està disponible pel partit de dissabte si és que els tests serològics, que el club encara no té, no donen cap sorpresa.

El funcionament del nou protocol sanitari obliga als equips a enviar un informe mèdic a la federació espanyola sobre els resultats dels tests i és l’organisme qui decideix si el partit finalment es pot jugar. En principi els equips es poden fer la prova el mateix dia del partit, tot i que això complicaria l’ajornament de partits, sobretot si l’equip visitant ja s’ha desplaçat.

Fins ara els equips de plata només es feien tests serològics –costen uns 600 euros a preu de mercat per tota la plantilla– quan havien de viatjar a Galícia per la normativa de la comunitat autònoma. La federació ha promès enviar tests mes econòmics als equips però a Sarrià, de moment, no han arribat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)