Derrotes del Mataró i del Sant Andreu i triomf del Mediterrani en l’Eurolliga

ACTUALITZACIÓ. El Mediterrani, que ha derrotat l’amfitrió Verona en el grup B per 11-13 (2-5, 4-3, 3-2 i 2-3), és l’únic dels tres catalans que ha guanyat en la primera jornada de la fase de grups de l’Eurolliga femenina. Roser Tarragó ha catapultat el Mediterrani amb tres gols en el primer quart (2-5). Les italianes han empatat en el tercer (9-9), però el conjunt de Marc Comas ha resolt amb fermesa en el darrer parcial amb una diana de Berta Seto, el quart gol de Tarragó i el tercer d’Iris Mathilde Wolves.

Els altres dos equips catalans no han arrencat amb bon peu. A Verona, el CN Mataró ha perdut, això si amb el cap ben alt, en el grup B contra el potent Kinef Kirixi rus (10-8). L’equip maresmenc perdia de 4 gols en el tercer quart (8-4) quan ha reaccionat amb fermesa i es va situar plenament dins del partit (8-7) amb un gol en superioritat d’Alba Bonamusa. Les catalanes s’han posar altre cop molt a prop en el darrer parcial (9-8) però tampoc no han empatar i el partit se’ls hi ha esmunyit. La màxima golejadora de l’equip de Dani Ballart ha estat Helena Lloret (2). A Budapest, el Sant Andreu no ha trobat arguments contra el potent UVSE Budapest, l’amfitrió (20-5) en el seu debut en el grup B, en un duel absolutament desigual amb parcials de 5-2, 4-0, 5-1 i 6-2 hipotecat en la mitja part.

L’Astralpool Sabadell, ubicat en el grup D, debutarà demà contra el Dunaujvàros hongarès en un grup en què hi ha hagut baixes i els tres equips es repartiran les dues places. Els tres grups restants, en el C no hi ha participació catalana, estan formats per cinc equips cadascun que lluiten per dues places.