Consolida el primer lloc

Handbol. El Barça torna a la competició guanyant a la pista del Veszprém, el segon del grup en la lliga de campions. Gómez i Pérez de Vargas brillen

Telekom Veszprém 34 Barça 37

TELEKOM VESZPRÉM:Corrales (Cupara p.s.), Marguc (2), Maqueda (6), Blagosintec (3), Lekai (2) i Markussen (2), Strelek (1) –set inicial–; Mahé (3), Borozan (5), Nilsson (2), Manaskov (6), Fathy (2), Moraes i Ligetvqari.BARÇA:Gonzalo Pérez de Vargas; Aleix Gómez (10, 3p), Dolenec (7, 3p), Sorhaindo, Thiagus Petrus, Pálmarsson (5) i Ariño (1) –set inicial–; Cindric (5), Raúl Entrerríos, Fábregas (4), Álex Pascual, Makuc (1), Frade (2) i Lángaro (2).PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-3, 4-6, 7-9, 9-13, 12-17 i 15-19 (descans), 18-23, 22-25, 25-28, 28-31, 32-34 i 34-37.ÀRBITRES:Nikolic i Stojkovic (Sèrbia). Van excloure Markussen i Borozan, pel Veszprém, i Dolenec i Entrerríos, pel Barça.

El retorn a la competició del Barça després del mundial era complicat, però va passar amb una gran nota la visita a la pista del Veszprém, el segon del seu grup de la lliga de campions. Els blaugrana van consolidar el lideratge en guanyar per 34-37 en un bon partit en què van destacar Aleix Gómez, amb 10 gols, i el porter Gonzalo Pérez de Vargas, amb 16 aturades. Tot i les baixes que tenia i l’absència de l’entrenador Xavi Pascual –va dirigir l’equip Fernando Barbeito–, el Barça va dominar i va estar sòlid i concentrat en els moments complicats.

En la primera meitat els blaugrana van poder córrer i fer jugades ràpides gràcies a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, que va acabar el primer temps amb 9, i a l’encert en el contraatac. Un parcial de 0-3 els va situar amb el 4-7 en el marcador i a partir d’aquí sempre van dominar. El Barça va aconseguir la màxima diferència de 6 gols a set minuts del descans (10-16) i va finalitzar el primer temps amb 4 gols d’avantatge, 15-19.

En la segona meitat el Barça es va tornar a distanciar de sis gols (19-25) , però el conjunt hongarès va millorar en defensa, els blaugrana van perdre algunes pilotes en atac i el porter local va fer bones aturades. El Vezprém es va acostar en el marcador a poc a poc i, després d’un parcial de 5-1, va aconseguir empatar (31-31) a nou minuts del final. El Barça va saber encaixar el cop i després d’uns minuts amb el partit anivellat es va refer. Els blaugrana van dominar el tram final del partit i van fer un parcial d’1-5 en els darrers minuts per acabar aconseguint una important victòria per 34-37.

Dimarts vinent, dia 9, el Barça disputarà l’altre partit ajornat que té contra el Veszprém, que correspon a la desena jornada.

ELS PROTAGONISTES

Hem estat molt bé. Hem jugat un partit molt seriós fins al final. Ens preocupava el seu contraatac