Tennis

Tsitsipas reneix i elimina Nadal

Tennis. Obert d’Austràlia. El grec remunta dos sets amb un nivell de joc sublim i jugarà la semifinal contra Medvédev

Stéfanos Tsitsipas (5) va superar ahir Rafa Nadal (2) per 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4 i 7-5 en 4 hores i 5 minuts i va protagonitzar una remuntada èpica en els quarts de l’obert d’Austràlia, un partit que es va capgirar com un mitjó a partir del tercer set amb una reacció virulenta del grec quan ja ho tenia gairebé tot perdut després d’un inici pletòric del manacorí. Tsitsipas se cita ara en semifinals amb el perillós rus Daniïl Medvédev (4), que va derrotar el seu compatriota Andrei Rublev (7) per 7-5, 6-3 i 6-2 amb un 80% de punts amb el primer servei (43/54).

Del 3-3 del primer acte es va passar a l’eloqüent 6-3 i 2-0 del segon per a Nadal, un 5-0 que va marcar la tendència dels dos primers sets, dominats pel balear sense cedir cap pilota de break. En les restades, Nadal va concretar les seves tres oportunitats. Oli en un llum. Tsitsipas, més agressiu, va apujar el nivell en el tercer set, que va resoldre sense trencaments ni oportunitats en un tie-break en què va renéixer amb determinació a partir de la millora del seu cop de dreta i va forçar el quart acte i va infligir a Nadal la primera derrota parcial del torneig. El grec va prosseguir i va tenir la seva primera pilota de trencament en el primer joc del quart parcial. Nadal la va neutralitzar. També va salvar amb un ace i un punt directe de servei dues noves oportunitats –un 15-40 en contra– en el cinquè joc en el marc d’un tennis de quirats i d’alta intensitat amb el revés a una mà del grec cada vegada més precís i profund. Tsitsipas, molt endollat, va trencar per fi en la quarta oportunitat (1/4) en el novè joc (5-4) i va igualar el partit al servei (6-4). El cinquè acte va ser igualat i sense oportunitats. Tsitsipas, sublim amb la dreta paral·lela, resolia els seus torns de servei amb facilitat jugant amb un gran percentatge de primers: 78% en tot el parcial i 17 aces per 15 de Nadal en el duel. Feia la sensació d’acaronar el triomf. Però el marcador no reflectia el matís fins que en l’onzè joc va segellar en blanc el seu segon trencament (6-5)i va certificar l’alegria i l’emoció en la tercera pilota de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)