Més esport

CICLISME

Soriano regna al Mediterrani

El vallenc es va endur a Botarell la general de la Mediterranea Cup

Héctor Sáez es va escapar tot sol i va guanyar la prova

El ciclista vallenc Genís Soriano (GC Rualje) va certificar dissabte a Botarell, en la tercera i darrera cursa, el seu triomf en la general de la Mediterranea Cup, una prova ciclista de la categoria júnior organitzada entre l'Aragó, Catalunya i el País Valencià que s'ha desenvolupat amb curses en els tres territoris. Soriano era el segon de la general després de les dues primeres curses rere Jorge Arcas (Osca La Magia), però el cinquè lloc a Botarell li ha permès enlairar-se al capdavant. El vencedor de la prova de Botarell, l'única en territori català, va ser Héctor Sáez (València Terra i Mar), que va saber assumir millor que ningú la intensa calor que va fer. La Mediterranea Cup la disputen equips valencians, catalans i aragonesos o ciclistes amb llicència d'aquestes federacions, com és el cas de Genís Soriano.

Finalment, 75 ciclistes van prendre la sortida per disputar les sis voltes al selectiu circuit de 17 quilòmetres amb sortida i arribada a Botarell i que va passar per Riudecanyes i Montbrió. Tot just començar es va produir la primera escapada d'un corredor, Héctor Sáez (València Terra i Mar), que va rodar amb pocs segons de marge per davant d'un grup principal que confiava que encara quedaven molts quilòmetres. Passada la segona i tercera volta, alguns ciclistes del pilot van provar d'escapar-se sense èxit. Quan el grup va voler reaccionar ja era tard, primer perquè el temps d'avantatge ja era massa gran i segon perquè la calor i el recorregut van fer estralls. Al final, Sáez va guanyar la cursa i a més de 5 minuts va entrar un petit escamot encapçalat per Víctor Sánchez (Osca La Magia) i David Dalmau (Linde-Gallastegui). Entre ells hi havia Genís Soriano. La resta dels supervivents van entrar a 6 minuts del vencedor.

De Santa Oliva a Tomelloso.

Soriano és júnior de segon any i el seu entrenador personal és el vallenc Quim Royes. La temporada passada va militar en el CJAM de Santa Oliva i quan va deixar l'equip penedesenc va tenir moltes ofertes dels millors clubs catalans de la categoria. Finalment, però, es va decantar per fitxar pel Rualje de Tomelloso, considerat una de les millors formacions estatals de la categoria júnior. Soriano va començar a córrer quan era aleví de segon any a Vila-seca.

CLASSIFICACIÓ

Botarell-Botarell 101 km
1r H. Sáez (Valencia TiM)
2h42:12
2n V. Sánchez (Osca)
a 5:24
3r. D. Dalmau (Linde)
a 5:27
4t I. Priero (Sarfa)
a 5:27
5è G. Soriano (Rualje)
a 5:36
6è A. Cebrián (Giménez)
a 5:55
7è A. Valderrama (Linde)
a 5:57
8è G. Carrillo (C. Pedalier)
a 5:57
9è S. González (Giménez)
a 6:01
10è V. Moreno (Mollet)
a 6:03
Equips
1r Osca La Magia
40 punts
2n Mollet
25 punts
3r. Linde Gallastegui
22 punts
4t Eurotaller
22 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)