Ciclisme

Adam Yates (Ineos) s’endú l’etapa de Vallter 2000 i és el nou líder de la Volta

Richie Porte (Ineos) és ara segon a la general a 45 segons i João Almeida (Deceuninck) perd dos llocs i és tercer a 50

Adam Yates (Ineos) és el vencedor de la tercera etapa de la Volta, de 203,5 quilòmetres amb final a Vallter 2000, i nou líder de la classificació general. El millor jove del Tour el 2016 i guanyador d’una etapa a la Volta fa dos anys, també en la tercera etapa i també amb final a l’estació més oriental del Pirineu català, ha entrat amb 13 segons respecte Chavito mentre Valverde era tercer a 19 i Geraint Thomas quart a 31. Richie Porte (Ineos) és ara segon a la general a 45 segons i João Almeida perd dos llocs i és tercer a 50.

El nivell del mar

Kiko Galvan (Kern Pharma) a 1:02 de João Almeida era el millor en la general dels 9 fugats, que han disposat de més de 12 minuts d’avantatge respecte el pilot que, amb els Jumbo, els Deceuninck i els Ineos, la deixaven en 5 a la sortida de Ripoll quan quedaven 40 quilòmetres fins a l’arribada i uns 25 minuts abans del què l’organització havia previst, tenint en compte que era l’etapa més llarga i que començava al Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels; al nivell del mar.

La sortida del pilot de Camprodon ha fet que la diferència baixés dels quatre amb els escapats encarant Vilallonga de Ter i els tres a Setcases, on comença el tram més dur del port i ja es començaven a desenganxar corredors.

El corredor de Lliçà d’Amunt (1997) ha aguantat fins el tram més dur, l’inicial, de la pujada a Vallter i amb la diferència per sota els dos minuts eren cinc els homes que quedaven de l’escapada inicial mentre Marc Soler (Movistar) es despenjava del pilot al pont abans d’encarar les rampes més dures quan encara era Rohan Dennis (Ineos) el que marcava el ritme.

S’obre la veda

Alejandro Valverde ha trencat les hostilitats i Richard Carapaz s’ha aferrat a la roda del murcià. Simon Yates (BikeExchange) pujava l’aposta entre els favorits i amb Thymen Arensman (DSM) a 1:15 sol al davant Valverde hi insistia, ara sol, quan s’acabava el tram més exigent de la pujada.

Carapaz ho ha intentat i Nairo Quintana, al contraatac, marxava sol i de seguida enllaçava amb el seu ex-company en el tram menys complicat de la pujada. Fausto Masnada ha protegit bé Almeida amb Quintana, Valverde, Ciccone, Carapaz a uns metres i, amb l’equatorià sense bones sensacions, era Adam Yates (Ineos) el que ll’ançava l’ofensiva amb Sepp Kuss molt atent a la seva roda.

Almeida ja estava sol i Geraint Thomas (Ineos) no li deixava la roda quan Arensman era neutralitzat a 4,5 pel final i Esteban Chaves mirava d’enllaçar amb els del davant, a mig minut.

La traca

Thymen Arensman (DSM) s’ha deixat caure, després d’un darrer intent, a 3 quilòmetres i amb 15 segons amb els del davant sobre els favorits Valverde feia figa a 2,5 i Hugh Carthy (EF) saltava del grup de favorits mentre Adam Yates, en la successió de revolts a 2 quilòmetres, desempallegava de Sepp Kuss.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)