Tennis

La primavera de Badosa

Tennis. El triomf sonat i de prestigi sobre la número 1, Ashleigh Barty, i el fet d’haver arribat a les semifinals del WTA 500 de Charleston la situen 62a del rànquing mundial, la millor posició de sempre

Les semifinals a la singular terra verdosa en l’ATP 500 de Charleston amb un triomf inoblidable en quarts davant de l’australiana Ashleigh Barty, la número 1 del món, han permès a Paula Badosa ascendir nou llocs en el rànquing WTA i situar-se 62a, la seva millor posició de sempre. Queda molt de camí per recórrer, però la de Begur ha fet un pas endavant en un torneig en què també va vèncer la suïssa Belinda Bencic, dotzena jugadora mundial. Mai abans havia derrotat cap tennista entre les vint millors. Malauradament, en les semifinals va caure davant de la russa Veronika Kudermetova –ara 29a–, posterior campiona en una setmana perfecta.

La victòria sonada davant de Barty, jugadora de grans recursos que també va ocupar el cinquè lloc en el rànquing de dobles, a còpia d’agressivitat i aplom en els moments complicats –12/14 boles salvades de trencament–va representar una reivindicació. “Era un examen personal i volia demostrar-me a mi mateixa que podia enfrontar-me a jugadores d’aquest nivell. He guanyat la número 1 i estic en estat de xoc. Intentaré sopar amb normalitat.” Així es va expressar la tennista catalana en el seu dia màgic. I va reflexionar sobre la muntanya russa d’emocions que la va llastar en el passat: “Quan era més jove i obtenia algun resultat més destacat, era massa per a mi. Així que ara tracto de mantenir els peus a terra. Tot continuarà igual. Sempre he tingut grans expectatives i objectius. Mai he sabut quan els aconseguiré i tampoc no ho sé ara.” Badosa ha trobat l’estabilitat i el seu millor joc al costat del tècnic madrileny Javier Martí, amb el qual es va estrenar l’octubre passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)