Atletisme

La Trail Costa Brava torna aquest diumenge

Jordi Gamito, el favorit en la cursa de muntanya de Palamós que reivindica l’autèntica costa de forma sostenible i responsable

El Trail Costa Brava torna aquest diumenge un any, un mes i disset dies després de l’edició del 2020, l’última abans del confinament. La cursa de muntanya de la Costa Brava del calendari de Klassmark celebra una nova edició amb el centre neuràlgic a Palamós. L’excepcionalitat del moment no impedirà als corredors descobrir el litoral català, sobretot les platges i els grans penya-segats de la Costa Brava.

L’organització, de fet, reivindica públicament “l’autèntica costa” i s’ha proposat fer-ho d’una manera responsable i sostenible amb el medi. El principal objectiu és no deixar empremta després del seu pas. Així, dilluns els camins i corriols del Trail Costa Brava romandran intactes. “Els corredors s’enfrontaran a un terreny més que heterogeni amb pedres, sorra, arrels o roques; una autèntica cursa de muntanya banyada pel mar”, segons assenyala el comunicat de Klassmark.

La zona del port de Palamós serà el punt de partida i d’arribada de les distàncies Trail i Express; la Marathon va ser cancel·lada per motius de seguretat. Tots dos itineraris transcorren per l’interior en la seva primera meitat de recorregut fins a connectar amb el litoral per obrir la finestra de la Costa Brava. Les sortides escalonades i arribades se succeiran al llarg de tota la matinal de diumenge. La prova segueix el Protocol de Reforç de la federació d’atletisme davant l’amenaça de la Covid-19, per gaudir d’una cursa segura i responsable.

Els primers a entrar en acció, a partir de les 7.50 h, seran els participants de l’Express. Per davant, un itinerari explosiu de 14 quilòmetres i 300 metres de desnivell positiu. Serà l’aperitiu del plat fort de la jornada, la distància Trail de 23 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu. La prova forma part de les Trail Running Series, la copa catalana de Trail de la Federació Catalana d’Atletisme. Noms il·lustres del trail del nostre país com Jordi Gamito no es perdran la cita. Al costat d’ell, atletes de renom com el veneçolà Samuel Dávila, la neozelandesa Caitlin Fielder o Jonatan Mora. L’espectacle està garantit a partir de les 8.40 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)