Esports de muntanya

El corredor Hornbein, el nou desafiament de Kilian Jornet a l’Everest

L’alpinista pretén fer el cim per la ruta més difícil, en solitari i sense oxigen, un repte que no ha assolit mai ningú

Kilian Jornet no ha anunciat encara els seus plans per aquesta primavera però tot apunta a que està planificant un repte que mai ningú ha assolit en la història de l’alpinisme. El seu objectiu és arribar a l’Everest pel camí més difícil, l’aresta oest i el corredor Hornbein sense oxigen i en solitari i encadenar després la travessia del Lhotse. És un dels grans desafiaments pendents a l’Himàlaia. Era, de fet, el projecta que intentava el llegendari Ueli Steck quan va morir mentre s’aclimatava en el cim del Nuptse (7.861 m).

TV3 va anunciar fa uns dies la intenció de Jornet de tornar a l’Everest el mes vinent però avui mateix l’agència EFE ha confirmat a través d’un promotor de rutes del Nepal que Jornet ja ha demanat tots els permisos per encarar la ruta de l’aresta oest de l’Everest. Jornet va fer el cim de l’Everest dues vegades el 2017 i hi va tornar el 2019, però per culpa del mal temps no va ver el cim. Ara viu a Noruega amb la seva parella i fa pocs dies ha estat pare per segona vegada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)