Futbol sala

El Barça venç el Dobovec (2-0) i jugarà la semfinal de la Champions contra el Kairat

El Barça ha superat avui per 2-0 l’enigmàtic Dobovec eslovè amb dos gols en el primer temps marcats per Ferrao i Aicardo i ha guanyat el primer dels tres partits de la final a vuit en la qual lluita per revalidar el títol de la UEFA Futsal Champions. L’equip blaugrana jugarà dissabte les semifinals contra el potent Kairat Almaty de Kazakhstan, que ha eliminat el Benfica per 6-2 després d’una pròrroga (2-2 al final del temps reglamentari). Mai el Barça no ha derrotat el Kairat, que tindrà la baixa sensible del porter Leo Higuita, que ha estat expulsat.

L’equip d’Andreu Plaza, campió al Palau tot just fa sis mesos, ha sabut manar de bon començament al Kresimir Cosic de Zadar davant d’un rival molt inferior tècnicament però que ha intentat sense èxit imposar el seu físic. El Barça ha jugat amb molta intensitat i ha marcat la diferència, sobretot en el primer temps. Malgrat que una pèrdua ha costat un ensurt en un tret ras de Turk (2’), el cert és que els blaugrana han anat disposat d’oportunitats teixint bones accions. Amb Dídac caient a la banda amb risc però amb eficiència per superar la pressió alta dels dos davanters rivals, l’equip ha connectat bé amb el pivot –Ferrao o Ximbinha– i ha generat joc. Primer en trets exteriors de Ferrao (3’ i 4’) i Adolfo (5’). El propi Adolfo ha tingut la més clara fins a aquell moment en el minut 9’, en un xut ras. La llauna, però, la ha obert el gran Ferrao amb un cacau estratosfèric a la sortida d’un córner en una acció d’estratègia (1-0 en el 9’). Aicardo ha fet trontollar encara més el voluntariós i limitat conjunt eslovè en un contraatac vertiginós (2-0 en el 12’). Marcenio ha enviat un xut al pal combinant amb Ximbinha. Quan faltaven 50 segons per al descans, Adolfo, sol, no ha pogut batre el porter eslovè. El Dobovec ha tingut les millors oportunitats en els últims segons, un avís per als blaugrana, que havien se seguir picant pedra perquè el resultat era més curt que no pas les sensacions positives.

El Barça no ha arrencat massa bé el segon temps, força ensopit. sigui per un excés de conformisme o per la intensitat rival, el procés de generació de joc estava ennuegat. Els minuts anaven passant sense que passés res de dolent, però tampoc res de bo. Una calma relativa perversa i un conformisme especulatiu perillós en el futbol sala actual per part blaugrana que ja ha passat unes quantes factures aquest curs. El Barça ha cedit el ritme del partit al conjunt eslovè. En els darrers 9 minuts, però, ha recuperat la iniciativa i ha tingut un parell d’ocasions de Ferrao que no ha aprofitat. El Dobovec ha apostat per l’atac de cinc a poc menys de quatre minuts per la final del partit. El Barça s’ha defensat amb criteri amb Adolfo mossegant en la primera línia, ha fet un atac llarg i intel·ligent a les quatre cantonades i ha estat a punt de fer el tercer en dues pèrdues dels eslovens però els trets de Dídac i Coelho no han reeixit

Els altres dos partits de quarts de final d’aquesta final a vuit els jugaran demà l’Inter contra el Ugra Jugorsk de Rússia (15 h) i l’Sporting portuguès vant de l’Sport Club KPRF també rus (20 h).