Més esport

ATLETISME

CAMPIONAT ESTATAL

Natàlia, reina en solitari

La tarragonina ja és la més llorejada dels 1.500 metres amb el vuitè títol

Rosa Morató també exhibeix la seva classe en els 3.000 m obstacles

Beatriz Pascual se supera en els 10 km marxa amb el nou rècord estatal

Quan falten deu dies perquè arrenqui l'europeu de Barcelona dues de les grans atletes catalanes, Natàlia Rodríguez i Rosa Morató, travessen per un estat de forma òptim per plantejar la cita amb ambició. Ho van demostrar en la primera jornada del campionat estatal d'Avilés, l'últim test abans de l'europeu per a uns quants atletes i per a d'altres, la darrera ocasió per aconseguir-ne el bitllet. Natàlia va tornar a imposar la seva llei en els 1.500 metres femenins, i va certificar el seu vuitè títol. Una xifra que la corona en solitari en el palmarès històric de la prova, que fins ara compartia amb un altre referent de l'atletisme català: Carme Valero. Pel que fa a Morató, el triomf en els 3.000 metres obstacles li atorga el seu setè ceptre estatal.

En ambdós casos els triomfs van anar acompanyats per un cop d'autoritat a la pista. Natàlia no només va aguantar el fort i llarg atac de Núria Fernández, sinó que va respondre en la recta sense mostrar cap gest d'esforç al rostre i va creuar l'arribada amb comoditat. De fet, per a la del Gimnàstic el ritme de la cursa va ser plàcid, tal com demostra el seu registre: 4:21.45. Morató, per la seva banda, va haver de bregar amb Zulema Fuentes-Pila. La cantàbrica va atacar de lluny i la de Navarcles va ser l'única que la va poder seguir. La millor tècnica de Morató a l'hora de superar el rial va decantar el duel al seu favor amb un temps de 9:45.57. Eva Arias, defensora del títol, va finalitzar tercera.

Pascual, superlativa.

Amb la mateixa llum va brillar Beatriz Pascual en l'última prova de la jornada, els 10 km marxa femenins. A banda de guanyar, els seus 42:40.34 suposen el nou rècord estatal i la millor marca mundial de l'any. L'anterior plusmarca, 43:02.04, estava en mans d'una altra catalana, Maria Vasco, des del 2001. Sens dubte la millor manera d'arribar a l'imminent europeu.

Castells i Quintanal no fallen.

Berta Castells no va trobar resistència a l'hora de mantenir l'hegemonia en el concurs femení de martell. De fet, amb un millor llançament de 65,70 metres, no li va ser necessari aproximar-se al seu rècord estatal (69,36) per assolir el seu vuitè títol. La blaugrana Laura Redondo va aconseguir la plata (61,61). Irache Quintanal, per la seva banda, va llançar fins els 54,52 metres per guanyar l'or en disc. Avui té l'ocasió d'ampliar el seu botí en el concurs de pes. El que també va mantenir l'autoritat en la velocitat masculina va ser el madrileny del Barça Àngel David Rodríguez, que va obtenir el quart ceptre estatal (10.44), mentre que Rubén Pros (LLeida) va completar el podi. També van assolir medalla un recuperat Joan Lino –llargada–, Anna Pinero –perxa– i Carles Triadó –alçada–, en tots tres casos, de plata. El saltador blaugrana, a més, va fer la mínima per a l'europeu en acreditar 7,91 metres.

Al qui se li va escapar el podi per poc va ser a Carles Castillejo, quart en els 5.000 metres. El rubinenc, tot i fer uns destacats 13:19.25, va cedir en l'explosiu final amb el blaugrana Sergio Sánchez, Alemayehu Bezabeh i Jesús España, que va compaginar el setè títol amb un nou rècord dels campionats (13:18.46).

Reyes Estévez ensenya les dents a les semifinals

Tot i fer un temps més que assequible (3:47.05), Reyes Estévez correrà avui la final masculina de 1.500 metres amb la confiança que li atorga haver estat el millor en les semifinals d'ahir. De fet, al de Cornellà, que defensa el títol estatal, se'l va veure àgil guanyant la seva sèrie després d'un progressiu esprint. Un bon presagi tenint en compte la gran competència existent per a les places de l'europeu. A la final no hi faltaran la resta de favorits (Casado, Higuero...) ni el també blaugrana Manuel Olmedo. Pel que fa a Marc Orozco, en els 400 metres, i Laia Forcadell, en els 400 m tanques, també participaran avui en les respectives finals havent estat els millors de les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)