Més esport

CURSES DE MUNTANYA

IV OLLA DE NÚRIA

Jornet i Orgué, estel·lars

La gran ascensió al Puigmal va ser clau per al triomf de tots dos

Catalunya lidera el Gran Premi de les Nacions amb autoritat

Els catalans Kílian Jornet i Laura Orgué van ser els vencedors de la IV Olla de Núria, tercera prova del Circuit Internacional de les Nacions celebrada diumenge passat. La cursa va constar de 21 quilòmetres, amb un desnivell total de 3.880 m.

Jornet va mantenir un duel molt emocionant amb el també català Agustí Roc. Tots dos van marcar diferències respecte al grup durant l'ascensió al Puigmal. Després de nou cims, però, Jornet va desmarcar-se d'Agustí a l'última baixada i va arribar amb més de tres minuts d'avantatge (2:17:57).

En categoria femenina, la catalana olímpica Laura Orgué va cimentar les bases de la victòria amb una sortida explosiva. Una ascensió al Puigmal fulgurant li va permetre aconseguir un bon coixí per al descens, especialitat de la segona classificada, la italiana Emmanuela Brizio –vencedora l'any passat–. La catalana va aturar el cronòmetre en 2:51:38 i va superar Brizio en 36 segons.

A tres proves per a la conclusió, les victòries de Jornet i Orgué fan que l'equip català tingui més possibilitats de ser proclamat campió encapçalant la classificació amb 660 punts, darrere d'Euskal Herria amb 628 i Espanya amb 452. El Gran Premi de les Nacions reprendrà l'activitat el pròxim 22 d'agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)