Esports de muntanya

Jornet i Göttler fan marxa enrere en el seu primer intent de fer l’Everest

Van intentar ahir fer el cim per la via ràpida i per la ruta normal però van canviar d’opinió a mig camí en no veure’s prou capacitats per arribar-hi

Kilian Jornet i David Göttler van fer-se enrere ahir en un intent de pujar a l’Everest per la via ràpida per la collada sud, la més habitual. El català va sortir des del camp base i l’alemany des del camp 2 i van trobar-se en el camp 4 però finalment van decidir donar la volta perquè no se sentien del tot preparats i, segons ha explicat el mateix Göttler, el vent tampoc ajudava.

Jornet i Göttler, que porten setmanes d’aclimatació al poble de Pheriche, on tenen instal·lat el seu camp base, van mirar d’aprofitar el bon temps després del pas d’un cicló per pujar l’Everest per la ruta normal i no la que havien previst inicialment, per l’aresta nord. Ho ha escrit Göttler en les seves xarxes socials. “No, no hem escalat l’Everest. Després d’una llarga espera per culpa dels ciclons tropicals vam fer un intent però en arribada a la collada sud vam parar perquè tots dos vam tenir la sensació que no ens sentíem prou fors per assolir l’objectiu. És important escoltar el cos i respectar-lo. Estic decebut però no me’n penedeixo de la decisió presa”.

Es desconeixen els seus plans dels propers dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)