Més esport

BICITRIAL

Catalunya i Espanya, en el mundial, i no s'acaba el món

Vilanova de Prades viurà el debut de la selecció al més alt nivell

Els catalans van triomfar amb l'equip estatal en l'edició del 2007

Les seleccions de Catalunya i d'Espanya competiran aquest cap de setmana en la primera de les dues proves del mundial de bicitrial que es farà a Vilanova de Prades, a la Conca de Barberà, i no s'acabarà el món. Aquest esport és un dels 20 en què Catalunya competeix en ple dret en els tornejos internacionals. De fet, els pilots catalans que formaven part de la selecció espanyola el 2007 ja van demostrar el seu nivell.

El campionat del món d'enguany consta de dues proves, aquesta primera a Catalunya i la segona a Darfo Boario Terme, a Itàlia, el 31 de juliol i l'1 d'agost. A Vilanova de Prades hi participaran 160 pilots, 23 catalans, de 13 països diferents amb serioses possibilitats dels catalans d'obtenir el triomf. El Japó, la República Txeca i Eslovàquia es presenten com els rivals més difícils. En la jornada de dissabte hi participaran les noies i els pilots de categories inferiors i diumenge serà el torn de les categories júnior i elit amb Dani Comas, sis vegades campió del món, com a màxima figura per Catalunya.

Rai Arjona, president de la Biketrial Associació Catalana, va explicar ahir que «les relacions amb la junta de l'espanyola són molt bones i consideren que l'enfrontament entre Espanya i Catalunya va en benefici d'aquest esport». Cal destacar que en el mundial del 2007 Espanya va obtenir set medalles amb sis pilots catalans. Ara tots ells representaran per primer cop Catalunya. A banda del títol personal i per marca, hi haurà el títol per seleccions, que es donarà segons la puntuació final dels pilots i la seva nacionalitat, després de la disputa de la segona etapa d'aquest mundial, que es farà a Itàlia el cap de setmana següent.

Comas i les germanes Abant.

Entre els gran estendards del bicitrial a Catalunya s'ha de destacar al pilot de Gavà Dani Comas, que ha guanyat el títol mundial individual sis vegades i també ha estat tres cops campió del món per equips. També s'ha endut tres cops el campionat europeu. També caldrà tenir en compte les germanes sabadellenques Gemma i Mireia Abant. Gemma Abant és l'actual subcampiona d'Europa, lidera la copa del món i va ser campiona del món.


El bicitrial és un dels 20 esports en què la selecció pot competir en l'àmbit internacional

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)