Tennis

Badosa venç Bogdan en una marató i ja és als vuitens de final de Roland Garros

Paula Badosa, la 33a cap de sèrie, s’ha reivindicat a Roland Garros amb un triomf molt i molt treballat contra la persistent romanesa Ana Bogdan (102a) per 2-6, 7-6 (4) i 6-4 en 2h i 51 minuts d’intensa batalla i iguala els vuitens de final del 2020, el seu sostre en el torneig. La de Begur, que ha salvat una pilota de partit en conta en el segon set, lluitarà per una plaça en els quarts de final davant de la txeca Marketa Vondrousova (20).

L’empordanesa, que du vuit triomfs seguits comptant els cinc que va sumar guanyant el títol a Belgrad, ha arrencat amb empenta amb un break en el primer joc i ha segellat el 2-0 al servei, un miratge. Ha perdut els sis jocs posteriors davant d’una rival molt ràpida que ho tornava tot i amb un revés creuat a dues mans molt perillós. En el segon set duia un 5-3 favorable que ha malbaratat i encara bo que ha salvat la pilota de partit que ha tingut en contra en l’onzè joc amb 5-6 i ha forçat el tie-break. Ha començat malament el desempat amb un 0-2 en contra i una doble falta. Però amb 5 punts seguits s’ha rescabalat i molt agressiva en els seus dos últims serveis ha forçat el tercer parcial (7-4). Bogdan, que semblava més ben adaptada a la humitat cada cop més accentuada que alentia el joc pel pes de les pilotes, ha convertit el seu sisè trencament (6/10) en el tercer joc del tercer acte. La de Begur ha salvat el moment crític amb un contrabreak (4/18) –2-2–, però ha perdut de nou el servei i en blanc (2-3) i no ha fet mal restant (2-4). Altre cop engrescada, Badosa ha tret el puny amb un cinquè trencament (5/21) celebrat a crits (4-4) i ha salvat el torn de servei amb penes i treballs desactivant tres pilotes de break de Bogdan (5-4). Amb la inèrcia positiva, ha tancat el partit amb una restada de dreta paral·lela majestuosa.

La sorpresa de la jornada en el quadre femení l’ha protagonitzat la russa Anastasia Pavliutxenkova (31), que s’ha desfet de la bielorussa Aryna Sabalenka (3) per 6-2, 2-6 i 6-0. Amb Ashleigh Barty (1) retirada per problemes físics quan perdia contra la polonesa Magda Linette, i la japonesa Naomi Osaka (2) també fora, el torneig s’ha quedat sense les tres primeres cap de sèrie, absències que donen més marge a les sorpreses. Això sí, la nord-americana de 39 anys Serena Williams (7) camina ferma i ha superat la seva compatriota de 27 anys Danielle Collins –semifinalista de l’obert d’Austràlia 2019–per 6-4 i 6-4. Jugarà davant de la russa Ielena Ribakina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)