Ciclisme

Els finals en alt de la propera Volta a Catalunya, a la Molina i a Boí Taüll

Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, l’alta muntanya de la 101 edició de la cursa

Les estacions de muntanya de FGC de La Molina i de Boí Taüll, tindran els finals d’etapa d’alta muntanya de la 101 edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es farà del 21 al 27 de març de l’any que ve amb inici a Sant Feliu de Guíxols. L’estació de la Cerdanya torna a la cursa després d’un any – Vallter i Port Ainé eren l’alta muntanya de l’edició del centenari– mentre la ribagorçana ho fa després de dues dècades.

La Molina ha tingut sis finals els darrers anys, amb victòries per a Alejandro Valverde (2017 i 2018), Joaquim Rodríguez (2014), Tejay Van Garderen (2015), Dan Martin (2016) i Miguel Ángel López (2019). La darrera presència de Boí Taüll com a final d’etapa era en una cronoescalada que va guanyar Aitor Garmendia el 2002). Claudio Chiapucci (1994), José María el Chava Jiménez (1995), Hernán Buenahora (1998) i Iván Gotti (2001) hi havien alçat els braços abans.

L’estació de l’Alta Ribagorça té una ascensió de 14 quilòmetres i un desnivell mitjà del 5,5% –hi ha rampes del 12. “El nostre compromís anual amb La Volta és vigent des de l’any 2012. Ferrocarrils dona suport a l’esport de competició en diverses disciplines i modalitats des dels diferents punts del territori on tenim implantació, perquè promocionem un estil de vida sana i també la sostenibilitat. D’altra banda, la implicació en els esdeveniments importants que promocionen i impulsen el país, com ara la Volta, també són un element clau en la participació i l’estratègia d’FGC” diu la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà.

“La Molina ja s’ha convertit en tot un clàssic de la Volta, i tornar a Boí Taüll vint anys després ens fa molta il·lusió. Crec que seran dos finals d’etapa molt espectaculars en una edició que presenta moltes novetats, i que com sempre, es podrà a seguir a tot el món per televisió gràcies a la magnífica difusió mediàtica de la cursa” destaca el director general de la Volta, Rubèn Peris.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)