Atletisme

La selecció catalana intentarà recuperar el tron del campionat de federacions a l’Hospitalet

Entre els convocats destaquen les olímpiques Esther Guerrero, Maria Vicente i Raquel González

La selecció catalana afronta el campionat de federacions de l’Hospitalet amb el repte de recuperar el tron que va perdre el curs passat a Ciudad Real a mans del combinat de Castella i Lleó. Catalunya s’havia imposat en les nou edicions anteriors, des que el 2011 es va instaurar l’actual sistema de competició, amb classificació conjunta entre homes i dones. Amb el propòsit de recuperar l’hegemonia, en el conjunt quadribarrat no hi faltaran algunes de les principals figures de l’atletisme català, encapçalats per les olímpiques Esther Guerrero (800 m), Maria Vicente (100 m tanques i javelina) i Raquel González (5.000 m marxa). La migfondista banyolina ha demostrat el seu compromís amb l’equip i només acabar de competir en els 1.500 m de la lliga del Diamant de Mònaco emprendrà el viatge de tornada a casa per poder ser a punt per als 800 m de l’Hospitalet de demà a la tarda.

També formaran part de la selecció alguns medallistes en el recent campionat d’Espanya absolut de Getafe com Ibrahim Ezzaydouni (3.000 m obstacles), Abdessamad Oukhelfen (5.000 m), Pedro José Martín (martell) i Andrea Alarcón (disc). Qui no podrà ser a l’Hospitalet és la important representació d’atletes catalans que entre aquesta setmana i la següent estan competint en l’europeu sub23 i sub20 de Tallinn (Estònia).

La competició a l’Hospitalet, entre les 16.30 i les 21.30 h, és a porta tancada, però es podrà seguir per streaming.

Maria Vicente i l’absència de l’europeu sub23

Maria Vicente ha renunciat a competir en l’europeu sub-23, que es disputa aquesta setmana a Tallinn (Estònia), per centrar-se en la preparació olímpica. De ben segur, que en aquesta decisió l’ara deixeble de Ramon Cid té molt present l’experiència fallida de l’europeu en pista coberta de Torun, en què tres nuls en llargada i una lesió al turmell li van impedir completar una gran actuació, camí d’un altre rècord estatal en pentatló. “Assimilant-ho després amb el meu entrenador vam arribar a la conclusió que potser havia competit massa abans de l’europeu. Com en el campionat d’Espanya, on vaig doblar amb l’heptatló i la llargada. Feia temps que viatjava i era fora de casa. Crec que vaig arribar una mica cansada a l’europeu. Tot és aprenentatge”, va valorar aleshores. En tot cas, a Vicente, de 20 anys, encara li restaran dues temporades més en aquesta categoria i demà no faltarà al Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord,l’escenari de les seves primeres passes atlètiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)