Ciclisme

Tadej Pogacar tanca els Pirineus amb el segon triomf en dos dies

Tadej Pogacar ha repetit triomf al Pirineu, aquest cop en la divuitena etapa del Tour, la darrera de muntanya. Eren 129,7 quilòmetres amb els dos clàssics pirinencs Hors Categorie (HC), Tormalet i Luz Ardiden, enllaçats. El líder de la general es posa també primer de la muntanya, amb un contraatac a 500 metres quan anava amb Vingegaard, Carapaz i Mas. Uran que ahir cedia el tercer lloc de la general, s’acomiada de les opcions de tornar al podi com el 2017 perquè ha perdut més de cinc minuts.

Matej Mohoric (Bahrain) i Julian Alaphilippe (Deceuninck) rodaven al davant al peu del Tormalet, a 50 quilòmetres i amb 45 segons sobre Chris Juul Jensen (BikeExchange) i Pierre Rolland (B&B) i 1:20 respecte el pilot. Valentin Madouas (Groupama), Kenny Elissonde (Trek) i Pierre Latour (TotalEnergies) saltaven per atrapar Rolland (B&B) i sense Jensen, formaven un grup de quatre perseguint els dos del davant mentre l’UAE controlava el ritme al grup del líder.

Ofensives

Miguel Ángel López (Movistar) s’ha avançat al pilot i, darrere Superman, saltaven Nairo Quintana (Arkéa), Omar Fraile i Ion Izagirre (Astana), David Gaudu (Groupama) i Ruben Guerreiro (Ed. First). Els Ineos han reaccionat posant-se al davant i, els dos colombians, han fet figa a l’instant. Madouas estirant Gaudu deixava els tres grups –davanter, perseguidor i pilot– en menys de 40 segons a 6 quilòmetres per coronar i Alaphilippe fent que no amb el cap a l’entrada a les galeries.

Uran ha cedit al ritme dels Ineos quan Fraile després d’un sobreesforç, s’unia a Gaudu, Guerreiro i Latour. Wout Poels (Bahrain) ha superat Michael Woods pels punts després que Latour fos el primer en coronar –i endur-se els 5.000 euros de premi) seguit de Gaudu, que baixant agafava el primer lloc i començava a pujar Luz Ardiden amb 15 segons a 13 de meta.

Kwiatkowski, amb dos Ineos més davant Carapaz i Pogacar seguint l’equatorià en un grup cada cop més reduit, han atrapat Gaudu a 9,5 quilòmetres i en el tram més dur del darrer port. Tao Geoghegan Hart ha agafat el relleu de Kwiato i Rafal Majka protegia Tadej Pogacar, igual que van Aert Vingegaard.

Majka amb Pogacar a roda s’han posat al davant, abans que Castroviejo substituís Tao, a poc més de 5 quilòmetres. El mallot groc s’ha quedat sol al davant a 3,3 quilòmetres i Carapaz, Vingegaard, Mas i Kuss –que es posava al davant– eren els únics capaços de seguir al davant. El nord-americà del Jumbo duia el líder a roda i el seu cap de files anava darrere Carapaz, seguit del mallorquí.

Mas ho ha provat al pas per sota la pancarta de l’últim quilòmetre i, el segon intent amb els tres més forts vigilant-se a 700 metres, servia a Pogacar per agafar uns metres a 500 de meta per tornar a guanyar en solitari al Pirineu amb el mallot groc.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)