Ciclisme

Mohoric torna a guanyar i allarga la festa eslovena

Ciclisme. S’imposa en solitari després de ser el més llest en una escapada de vint corredors consentida pel pilot en la segona meitat de l’etapa. El gran grup arriba a més de vint minuts

Matej Mohoric (Bahrain) va repetir victòria en aquesta edició del Tour i va tornar a guanyar en solitari en la dinovena etapa, tal com ja havia fet en la setena. Aquesta victòria va allargar la festa eslovena després dels dos triomfs consecutius del seu compatriota Tadej Pogacar (UAE), el líder, en les dues darreres etapes. Els eslovens ha guanyat cinc etapes en el Tour, tres per Pogacar i dues per Mohoric, que és el campió eslovè. Van iniciar la cursa francesa quatre eslovens, i a banda d’ells dos, continua en competició Luka Mezgec (BikeExchange), mentre que Primoz Roglic (Jumbo Visma) es va retirar.

El Bahrain-Victorious, que té l’exciclista tarragoní Xavi Florencio com un dels seus directors, ha sumat la seva tercera victòria d’etapa en aquesta edició del Tour, ja que el belga Dylan Teuns es va imposar en la vuitena. Fa dues nits, el Bahrain va ser escorcollat per la gendarmeria francesa per una suposada utilització de substàncies dopants.

Matej Mohoric va ser el més llest i el que va tenir més força en l’escapada de vint corredors que va ser consentida pel pilot en la segona meitat de l’etapa de 207 km. L’eslovè va estar en el primer grup que es va escapar en el segon quilòmetre i es va mantenir al davant quan es va formar el grup més ampli. A falta de 25 quilòmetres va deixar els seus companys d’escapada i va guanyar amb 58 segons de marge sobre el francès Christophe Laporte (Cofidis) i el danès Casper Pedersen (DSM). El pilot va anar a un fort ritme fins a meitat de l’etapa, després va afluixar i va arribar a més de 20 minuts.

EL PROTAGONISTA

No és que volgués fer callar ningú, però estem molestos per l’escorcoll. Ens han tractat com els criminals, però no tenim res a amagar
No m’ho puc creure. L’únic que he fet ha estat donar el millor de mi. He volgut estar atent des de l’inici
Matej Mohoric
Etapa 19 (207 km)
1r M. Mohoric (Bahrain) 4h19:17
2n C. Laporte (Coficis) a 0:58
3r C. Pedersen (DSM) m. t.
4t M. Teunissen (Jumbo) a 1:02
5è N. Polit (Bora) a 1:08
6è E. Theuns (Trek) m.t.
7è M. Valgren (Education First) m.t.
8è G. Zimmermann (Interma.) m.t. 26è T. Pogacar (UAE) a 20:50
General
1r T. Pogacar (UAE) 79h40:09
2n J. Vingegaard (Jumbo) a 5:45
3r R. Carapaz (Ineos) a 5:51
4t B. O’Connor (Ag2r) a 8:18 5è W. Kelderman (Bora) a 8:50
6è E. Mas (Movistar) a 10:11
7è A. Lutsenko (Astana) a 11:22
8è G. Martin (Cofidis) a 12:46
9è P. Bilbao (Bahrain) a 13:48
10è R. Uran (Education First) a 16:25
Regularitat
1r M. Cavendish (Deceun.) 304 punts
2n M. Matthews (BikeExchange) 269
3r S. Colbrelli (Bahrain) 216
Muntanya
1r T. Pogacar (UAE) 107 punts
2n W. Poels (Bahrain) 88
3r J. Vingegaard (Jumbo) 82
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 79h40:09
2n J. Vingegaard (Jumbo) a 5:45
4t D. Gaudu (Groupama) a 18:42
Equips
1r Bahrain-Victorious 239h22:04
2n Education First a 23:25
3r Jumbo Visma a 1h15:32
Patrocini

La ‘crono’ decidirà el segon lloc

Els 30,8 km de contrarellotge de la vintena i penúltima etapa entre Liborna i Sent Milion decidiran la segona i la tercera posició del podi de París, ja que només hi ha sis segons de diferència entre el segon i el tercer. El danès Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) té aquest curt avantatge respecte a l’equatorià Richard Carapaz (Ineos). Tots dos corredors tenen pràcticament assegurada la seva plaça entre els tres primers del Tour, ja que la quarta posició l’ocupa actualment l’australià Ben O’Connor (Ag2r), que és a 2:27 de la tercera plaça del podi.

Merckx visita Cavendish

El belga Eddy Merckx va estar en la sortida de l’etapa i va saludar i es va abraçar amb Mark Cavendish, que en aquesta edició ha igualat el seu rècord de victòries en el Tour, amb 34. El velocista de l’Illa de Mann el pot superar si guanya a l’esprint a París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)