Més esport

Estévez afronta «motivat» un final d'etapa

Reyes Estévez (1.500 m) i Rosa Morató (3.000 m obstacles) buscaran una plaça en la final

Reyes Estévez
«És l'últim gran campionat que disputo en els 1.500 metres i, a més, a la meva ciutat»
«Que l'europeu sigui
a Barcelona no és
una pressió, sinó una motivació afegida»
Rosa Morató
«Tot l'any que penso
en aquesta cita»

Reyes Estévez es pot definir com un supervivent de l'atletisme. Ha plogut molt des d'aquell 1998, quan amb només 23 anys es va erigir campió d'Europa dels 1.500 m a Budapest. Ara, amb 34 anys, després d'acumular alegries i decepcions en la seva dilatada carrera, té previst reinventar-se i pujar la distància, amb els 5.000 m com a probable destí. A Barcelona tanca una etapa i ho vol fer de la millor manera: «Serà el meu últim gran campionat que disputi en els 1.500 m i serà a la meva ciutat. Per tant, estic molt motivat per fer-ho bé.» El de Cornellà debuta avui (20.40 h) a la pista blava de l'estadi olímpic a la recerca d'una plaça per a la final de divendres. Per marques i experiència hi hauria de ser, igual que el també blaugrana Manuel Olmedo i Arturo Casado, els seus companys de l'equip estatal. «Però el més difícil d'un gran campionat és passar a la final», va advertir en la roda de premsa d'ahir, i va afegir: «Poc importa la marca que hagis fet fa vint dies, l'experiència i el saber estar és el que compta. Aquesta vegada no toparà amb el vigent campió de la prova, el francès Mehdi Baala, absent a causa d'una lesió en un tendó d'Aquil·les. Tot i això, sap que «això és un europeu i no hi ha rival fàcil».

Qui també saltarà avui a la pista és Rosa Morató, que tampoc ha de tenir problemes per treure el bitllet de finalista dels 3.000 m obstacles. «Tot l'any que penso i em preparo per a aquesta cita», va comentar la de Navarcles, que l'any passat no va poder estar en el mundial de Berlín. «Per això afronto aquest europeu amb més ganes», afegia. La de Navarcles va comparèixer al costat de la seva amiga Marta Domínguez, campiona mundial de la prova i, per tant, gran favorita a l'or. Per a Morató: «És normal que ella centri l'atenció, i així la resta estem més relaxades.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)