Espanya sotmet la Xina (11-7) i jugarà la semifinal dels Jocs Olímpics

El waterpolo català, amb dotze representants, s’ha exhibit avui a Tòquio amb un triomf contundent de la selecció espanyola femenina davant de la Xina per 11-7 (5-2, 4-3, 2-1 i 0-1) en els quarts de final dels Jocs i jugarà demà la semifinal contra Hongria, que ha derrotar els Països Baixos per 11-14. Seran les segones semifinals olímpiques del conjunt estatal, plata a Londres 2012. El triomf s’ha basat en una defensa ben estructurada i agressiva que ha deixat les asiàtiques en un esquifit 2/8 quan tenien una dona més a l’aigua i en la rendibilització de les superioritats en atac en els tres primers quarts (6/12) a partir de la selecció dels llançaments i de la fluïdesa en la circulació.

El primer quart ha estat l’inici somiat pel conjunt de Miki Oca . Una gran defensa, les aturades de Laura Ester i una eficiència mortífera al davant han plasmat una gran diferència entre totes dues seleccions. Bea Ortiz, Irene González, Roser Tarragó –enganyant la portera xinesa des del lateral quan simulava una passada–, Maica Garcia, des de la boia, i Anni Espar, traient les teranyines de l’escaire, han marcat els gols. En el segon quart, Espanya ha minimitzat els bons llançaments exteriors de les xineses amb eficiència al davant, tant en les accions interiors com en les exteriors. Forca (2), Bach, i Ortiz han establert un contundent 9-5 a la mitja part.

Dos gols meteòrics en l’inici del tercer acte de la clarivident Judit Forca, que duia 4/4 en llançaments, han acabat de trencar el partit (11-5). La Xina estava ofuscada en atac davant el rigor i la intensitat de la defensa que tenia al davant.

Les xineses, que tenen al Chava Gómez a la banqueta en qualitat de segon entrenador, han sortit esperitades amb un parcial de 0-2 en l’últim quart (11-7) en una fase en què el conjunt de Miki Oca no veia porteria. Fins al punt que Anni Espar, sola en un contraatac, no ha pogut batre la porteria rival. De fet, no ha marcat en tot el parcial. Espanya, però, ha serrat les dents en defensa amb Ester inspirada sota els pals i ha segellat el triomf.