Handbol

Fàbregas, l’excepció d’or

En el penúltim dia de competició dels Jocs finalment un esportista català, Ludovic Fàbregas (1996, Banyuls de la Marenda), va poder celebrar un or i ho va fer essent protagonista directe de l’acció que va definir la final olímpica d’handbol entre França i Dinamarca (25-23). Amb 24-23, el pivot blaugrana va recuperar la pilota decisiva i en un ràpid contraatac va fer el gol definitiu. D’aquesta manera l’equip francès va recuperar el tron olímpic que precisament els danesos els van prendre el 2016 a Rio.

França és ara el primer equip que té tres ors olímpics des de la introducció de l’handbol en el programa (1936). L’altre blaugrana de l’equip, Dika Mem, també va ser decisiu (3 gols) i és el favorit, juntament amb el mateix Fàbregas, per guanyar el títol de millor jugador del món el 2021 ja que amb el Barça van guanyar tots els títols possibles, incloent-hi la Champions en la final a quatre de Colònia.

Dinamarca, que venia de guanyar el campionat del món, ho va fiar tot al braç de Mikkel Hansen (9 gols), que es va trobar sol en atac davant la fortalesa física en defensa dels francesos.

La de Fàbregas és la segona medalla d’un esportista del Rosselló. La jugadora Fanny Horta (Perpinyà) va ser subcampiona en la competició de rugbi set.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)