Tennis

Paula Badosa no té sostre

Tennis. La begurenca és la 26a de la WTA, després de pujar tres llocs tot i la retirada per lesió als quarts de Cincinnati i haver deixat el seu entrenador

Paula Badosa (1997) és la 26a jugadora del rànquing WTA, després d’arribar als quarts de final del Màsters 1000 de Cincinnati en què es va haver de retirar per les molèsties en l’espatlla quan perdia per 7-5 i 2-0 contra la txeca Karolina Pliskova, a qui havia començat guanyant per 4-0. La begurenca, que abans del torneig va posar fi a la relació amb el seu tècnic dels darrers dotze mesos, Javier Martí, no havia estat mai tan amunt en el rànquing. La bielorussa Aryna Sabalenka supera la japonesa Naomi Osaka desplaçant-la del dos al tres, i en homes és el primer cop en quatre anys i mig que ni Rafa Nadal ni Roger Federer figuren entre els quatre millors.

“Ha estat un temps complicat, però les coses passen així i les relacions s’acaben. He d’acceptar-ho i seguir jugant al meu millor nivell, fins i tot si estic sense un entrenador al meu costat”, comentava al portal Tennis.com la begurenca nascuda a Nova York, on té el seu següent i gran objectiu, l’Obert dels Estats Units. “Ja tindré temps per pensar què necessito fer en el futur. De moment estic orgullosa d’haver fet això sola. Les circumstàncies fan que les victòries així siguin més especials”, deia Badosa a Cincinnati abans d’haver d’abandonar, i, en referència el canvi experimentat aquest 2021, donava valor al punt de maduresa que ha assolit: “Em preguntava com seria capaç de gestionar aquests partits sense el suport que solia tenir i vaig sentir la pressió de seguir progressant i guanyant partits. Els canvis poden fer por, però estic contenta d’haver superat tot això.”

La begurenca començava l’any en el lloc 70 i havent cedit en la primera ronda a Austràlia després de tres setmanes de quarantena. A Roland Garros arribaria als quarts eliminant Barty i a Wimbledon, als vuitens, a més de la semifinal a Madrid i el títol a Belgrad.

Primers títols per a Zverev i Barty

Alexander Zverev (3) és campió del Màsters 1000 de Cincinnati, amb la seva victòria sobre el rus Andrey Rublev (4) en una final que seria un vist i no vist (59 minuts). L’alemany, campió olímpic a Tòquio, és el primer tennista del seu país que guanya el torneig des de Boris Becker el 1985 i suma quatre títols ATP aquest 2021. La campiona del quadre femení és Ashleigh Barty, número 1 de la WTA que va superar la suïssa Jil Teichmann (76) per 6-3 i 6-1. L’australiana du cinc títols aquest 2021 i guanya per primer cop a Cincinnati, com Zverev.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)