Més esport

CICLISME

CLÀSSICA DE SANT SEBASTIÀ

Desfà el grup i s'imposa entre els millors

Luis León Sánchez venç Vinokurov i Sastre en l'esprint de Sant Sebastià

Joaquim Rodríguez acaba cinquè i retalla diferències amb el primer del rànquing UCI

Luis León Sánchez va ser el gran protagonista de la Clàssica de Sant Sebastià ja que, després de trencar el grup de favorits en la segona ascensió al cim de Jaizkibel, es va imposar en l'esprint de Sant Sebastià als altres dos corredors que van demostrar ser els millors d'aquesta gran clàssica: Aleksandr Vinokurov i Carlos Sastre. El líder del Caisse d'Epargne va atacar amb força a uns 40 quilòmetres de meta i en plena pujada a Jaizkibel, i només el van poder seguir Vinokurov i Sastre, que van coronar el port a 7 segons. El grup amb la resta de favorits –entre els quals hi havia el català Joaquim Rodríguez– va passar a 18 segons.

En la baixada i en els quilòmetres de pla següents cap a l'última pujada del dia, els tres primers es van agrupar i van anar incrementant l'avantatge respecte als vuit perseguidors. Pràcticament va ser un duel entre Vinokurov, que va portar el pes de l'escapada en el grup capdavanter, i Robert Gesink, que va agafar la responsabilitat d'estirar el segon grup. La diferència va arribar a ser de 37 segons abans de començar a pujar l'Arkale a uns 18 quilòmetres de la meta.

Les diferències entre els tres millors i el grup de perseguidors van anar oscil·lant al voltant del mig minut en els darrers quilòmetres, però sempre es va veure força clar que podrien arribar a la meta, i només faltava decidir quin dels tres aconseguia el triomf.

En el petit desnivell de Miracuz, a 4 quilòmetres de l'arribada, Vinokurov va atacar amb força buscant la victòria però Luis León Sánchez el va poder seguir i això va fer que després abaixessin el ritme i Sastre els tornés a atrapar. La victòria, doncs, es va decidir a l'esprint. Luis León Sánchez es va saber situar darrere el kazakh i el va poder superar en els metres finals per aconseguir una victòria de prestigi, la desena del Caisse d'Espargne aquesta temporada.

En el grup perseguidor Haimar Zubeldia es va escapar en els darrers metres i va ser quart, mentre que Joaquim Rodríguez va esprintar i va aconseguir la cinquena posició. Això va donar 25 punts UCI al de Parets del Vallès i va fer que retallés la diferència amb el líder del rànquing mundial. Alberto Contador continua primer amb 482 punts, mentre que Joaquim Rodríguez es manté segon però més a prop, ja que ara suma 423 punts.

CLASSIFICACIÓ

1r L.L. Sánchez (C. d'Epargne)
5h47:13
2n Aleksandr Vinokurov (Astana)
m.t.
3r Carlos Sastre (Cervélo)
m.t.
4t Haimar Zubeldia (Radioshack)
a 0:34
5è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 0:37
6è Ryder Hesjedal (Garmin)
m.t.
7è Robert Gesink (Rabobank)
m.t.
8è Nicholas Roche (AG2R)
m.t.
9è Samuel Sánchez (Euskaltel)
m.t
10è Richie Porte (Saxo Bank)
m.t.
11è Greg van Avermaet (Omega)
a 2.14
48è Joan Antoni Flecha (Sky)
a 7:28
89è Josep Jufré (Astana)
a 17:18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)