Atletisme

El president de la Federació Catalana d’Atletisme, optimista amb la pista coberta de Sabadell

Tot i que encara han de començar les obres per reconstruir l’equipament, Joan Villuendas confia que al gener ja s’hi pugui competir. Veu bona predisposició per part de la Secretaria General de l’Esport i demà es reuneix amb l’alcaldessa Marta Farrés

El president de la Federació Catalana d’Atletisme Joan Villuendas veu amb optimisme la possibilitat que la temporada de pista coberta pugui recuperar el seu pavelló de referència a partir del mes de gener a Sabadell. La instal·lació es va reconvertir l’abril del 2020 en un hospital de campanya temporal per la crisi de la Covid-19 i a tal efecte els operaris van desmuntar l’anella peraltada mitjançant radials. Entre els mesos de juny i setembre del 2021 el pavelló va passar a ser un centre de vacunació massiva. Ara per reconstruir l’equipament s’ha de fer una inversió de 389.000 euros, repartits a quatre bandes entre l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació i l’Estat. “El Consell Superior d’Esports i la Diputació ja hi han donat el vist-iplau. Per part de la secretària general de l’Esport Anna Caula també hi ha molt bona predisposició i demà mateix, amb representació de la JA Sabadell, em reuneixo amb l’alcaldessa Marta Farrés. És qüestió d’acabar de quadrar tots els tempos perquè hi ha quatre administracions involucrades”, explica el màxim dirigent de l’atletisme català.

En aquest sentit, l’alcaldessa Marta Farrés va anunciar que només li faltava tenir l’aportació de la Generalitat, uns 100.000 euros, per poder iniciar les obres, segons informava diumenge el Diari de Sabadell. Tot i que Farrés marca el març del 2022 com a inici de l’activitat esportiva, des de la Federació Catalana d’Atletisme es confia que es pugui accelerar el procés i que al gener, tal com és habitual, ja es pugui competir en l’única pista coberta del país. “La setmana vinent ja tenim previst publicar el calendari de pista coberta per començar el 15 de gener i, si posteriorment, s’ha de fer algun retoc, ja es farà”, remarca Villuendas.

La pista del Sant Jordi, més a prop de Lleida

D’altra banda, la pista coberta del mundial del 1995, que el curs passat es va instal·lar del gener al març al Palau Sant Jordi per salvar la temporada hivernal d’atletisme a Catalunya té moltes possibilitats d’ubicar-se definitivament a Lleida. “Tant l’Ajuntament com la Diputació de Lleida estan buscant el millor escenari. Pensem que per les condicions de temps i la temperatura de la zona a l’hivern aniria fantàstic. Podríem organitzar moltes més proves, i el projecte està en marxa”, sentencia Villuendas, que el mes de març aspirarà a la reelecció a la presidència de la Federació Catalana d’Atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)