Esports de muntanya

L’anglès Jonathan Albon guanya amb autoritat la Salomon Marató Pirineu

L’anglès de 32 anys Jonathan Albon (VJ Sport) ha confirmat les expectatives i ha estat el vencedor de la Salomon Marató Pirineu amb un temps de 3h34:08. La cursa, emmarcada en la Ultra Pirineu que no es feia des del 2019, s’ha disputat amb una gran expectació amb sortida i arriba a Bagà i un desnivell positiu de 2.800 metres. La cita sorgeix de la fusió de la Trail Pirineu i la Sky Pirineu. El seu recorregut ha passat per alguns dels racons més icònics del Parc Natural del Cadí-Moixeró, com ara el Niu de l’Àliga, Penyes Altes o Empedrats. Albon, que ha entrat a la plaça Catalunya de Bagà sense donar la sensació d’haver recorregut una distància tan selectiva confirmant el seu gran estat de forma, ha dominat amb ma de ferro la cursa des del principi fins al final i ha aconseguit un marge prou ampli de gairebé sis minuts –5:53–sobre el corredor d’Onil (Alcoià) Antonio Martínez (Buff Pro Team), segon amb 3h40:01. El podi l’ha completat amb 3h50:38 el kenyà Ben Kimtai (Sky Runner Kenya), que en la primera fase del recorregut ha intentat rivalitzar amb Albon i que en el tram final ha pagat l’esforç –ha arribat prou trinxat–i s’ha vist superat per Martínez. El quart classificat ha estat el tarragoní Daniel Castillo (Marathon Crevillent).

La vencedora de la cursa femenina ha estat la sueca Ida Nilsson (Hogby IF) amb 4h24:12. Nilsson ha dominat de manera indiscutible i ha entrat a Bagà pletòrica, constatant la seva recuperació després d’un període de lesions. La segona posició ha estat per a la rubinenca Mirea Ponts (4h37:24) i tercera ha estat l’atleta dels Corredors de Fons Viladecavalls Mireia Hernández (4h41:22).

En la Salomon Ultra Pirineu de 100 quilòmetres, que es disputa des de les 5 de la matinada, Kilian Jornet està confirmant les expectatives en el seu retorn a Catalunya i domina la cursa, amb 13 minuts de marge sobre Aurelien Dunand al pas pel quilòmetre 61.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)